Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
October 18, 2018, 01:45:59

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3963 Posts in 517 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
Imladris.dk forum  |  Generelt  |  Nyheder  |  Anmelder: Dårlige replikker i den sidste Hobbitten-film « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Anmelder: Dårlige replikker i den sidste Hobbitten-film  (Read 1310 times)
Rådet
Rådsmedlem
Bruger
*****
Offline Offline

Posts: 235


Anmelder: Dårlige replikker i den sidste Hobbitten-film
« on: December 16, 2014, 15:24:59 »

"Det er 13 år siden, at Peter Jackson havde premiere på sin første "Ringenes herre"-film. Om årene har påført instruktøren en spirende filmpodagra er ikke til at sige, men i hvert fald er "Hobbitten: Femhæreslaget" ikke nok oppe på tæerne. Ja, faktisk handler filmen om så lidt, at den aldrig rigtig når at blive spændende. Fans af orker, magiske ringe og dværge med forvoksede fødder vil dog ikke blive skuffede, for både hobbitten Bilbo, troldmanden Gandalf og dværgkongen Thorin vader rundt i effektfulde billeder, der uden tvivl er forfatteren Tolkien værdig. Men selvom universet fungerer, så er handlingen konstant på hælene, og replikkerne lyder som noget, der kunne være blevet skrevet i frokostpausen på et egnsteater. Derfor er det da også ganske symptomatisk, at filmens åbningsscene er blottet for meningsfuld dialog, men til gengæld propfyldt med effekter. "Femhæreslaget" starter nemlig, hvor "Dragen Smaugs ødemark" sluttede: Den ildspyende drage er gået bersærk på Søby-borgerne i formfuldendte billeder, ikke-eksisterende dialog og med masser af død og ødelæggelse til følge.Dette betragtes fra toppen af Det Ensomme Bjerg, hvor dværgene befinder sig, og af hobbitten Bilbo, som ser ned over Søby med frygt, fordi han fornemmer, at der er ubudne gæster i nærheden - og faktisk er hele fire hære på vej mod bjerget. Lægger vi dertil dværgsoldaterne, fremkommer titlen på treeren om hobbittens lange rejse, hvor det endelige slag om Midgård skal stå."

Sådan indleder Casper Hindse fra Dagbladenes Bureau 11. december sin anmeldelse af den sidste Hobbitten-film i Peter Jacksons trilogi. Og han konkluderer: "Det mest positive, man kan sige om Jacksons seneste trilogi, er nok, at den har flyttet Tolkien fra et teenagenørdet læsepublikum og ud til en verdensbred offentlighed."

Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines