Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
September 20, 2018, 21:22:09

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3963 Posts in 517 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
Imladris.dk forum  |  Generelt  |  Nyheder  |  Tolkien-tema på middelalderfestival i Horsens « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Tolkien-tema på middelalderfestival i Horsens  (Read 1516 times)
Rådet
Rådsmedlem
Bruger
*****
Offline Offline

Posts: 235


Tolkien-tema på middelalderfestival i Horsens
« on: August 29, 2014, 20:28:50 »

Europæisk Middelalder Festival får besøg af medstifteren af Imladris – Danmarks Tolkienforening. Du kan møde ham i Arresten lørdag den 30. august, og han fortæller gerne om sine oplevelser bl.a. fra filmsættet til Peter Jacksons filmatisering af Ringenes Herre.

Lars-Terje Lysemose er journalist og var i 1992 medstifter af Imladris – Danmarks Tolkienforening. Hans store passion for Tolkiens eventyr har ført ham til USA, hvor han har gransket og bladret i Tolkiens originale manuskripter, til Oxford i England hvor han har mødt to af Tolkiens voksne børn, og til New Zealand hvor han i år 2000 var ude på flere af filmsættene til Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre". Senest har Lars-Terje Lysemose i forbindelse med filmatiseringen af "Hobbitten" medvirket i en række radioprogrammer om Tolkien og blev fx udnævnt til intet mindre end ugens orakel af Sara og David på P3!

Du kan møde Lars-Terje Lysemose i Arresten lørdag kl. 11-12 og igen kl. 15.30-18.00. Lars-Terje medbringer nogle af sine flotte opslagsværker, og han fortæller om hobbitternes far og om sine egne eventyr. Og så kaster han gerne lys over spørgsmålet om, hvorvidt elvere egentlig har spidse ører.

Test din viden om Tolkien
Lørdag kl. 17 er der Tolkien Quiz i Arresten med Lars-Terje Lysemose som hård, men retfærdig quizmaster.

Du kan deltage enten alene eller sammen med et par kammerater. Kom og test din viden om Tolkien, Ringenes Herre og Hobbitten. Der er flotte præmier til vinderen eller vinderholdet sponseret af ejeren af samlingen i udstillingen Tolkiens univers – et ekko af middelalderen. Du kan smugtræne på Imladris’ hjemmeside, www.imladris.dk.

John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) var professor i engelsk sprog og litteratur, da han skrev sine eventyrlige fortællinger om hobbitter, orker og elverfolk. Den pæne gentleman viste sig at være alt andet end kedelig, for bag det ydre glimt af en tør professor, gemte der sig en sprudlende fantasi og en stor glød for sprog og mytologi. Tolkiens kendteste værker er Hobbitten (1937), Ringenes Herre (1954-55) og den posthumt udgivne Silmarillion (1977), og da han døde i 1973, 81 år gammel, var hans livsværk allerede blevet en levende del af den nutidige mytologi – og intet tyder på, at han nogensinde vil blive glemt!

Fredag den 29. august åbner Europæisk Middelalder Festival udstillingen Tolkiens Univers – et ekko af middelalderen. Udstillingen består af en privat samling af kopier af genstande fra filmatiseringen af J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre og Hobbitten. Du kan se smukke håndsmedede sværd og fordybe dig i de mange detaljer på knive, buer, stave, hjelme og smykker og i de fine håndmalede statuer af filmenes figurer. Du kan se den frem til den 19. oktober i Trykkeriet på FÆNGSLET. I forbindelse med middelalderfestivalen laver vi en række arrangementer og aktiviteter i Arresten med Tolkien og middelaldertema.

Læs mere om Europæisk Middelalder Festival på www.middelalderfestival.dk.
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines