Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
September 26, 2018, 15:42:50

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3963 Posts in 517 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
Imladris.dk forum  |  Tolkien og hans forfatterskab  |  Tolkiens Mytologi  |  *NYT* Parma Eldalamberon 16 « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: *NYT* Parma Eldalamberon 16  (Read 3553 times)
Pengolodh
Bruger
*****
Offline Offline

Posts: 30*NYT* Parma Eldalamberon 16
« on: November 20, 2006, 14:18:05 »

Så er Parma Eldalamberon 16 udkommet. For dem der ikke ved det, er Parma et tidsskrift hvor Tolkiens manuskripter vedrørende elversprog bliver udgivet af det såkaldte Editorial Team, som Christopher Tolkien har overdraget ansvaret for at udgive alle Tolkiens upublicerede manuskripter der omhandler sprog og alfabeter i Arda.

Det nye Parma har en del materiale fra 1920'erne. Der er flere udgaver af Tolkiens digte på elvisk, kommenterede og trykt sammen med grammatiske tabeller fra samme periode. Anden del af tidsskrifter omhandler de alfabeter, der kom forud for Fëanors alfabet, Tengwar. For en komplet liste over indhold se http://www.eldalamberon.com/parma16.html hvor man også kan se instruktioner for hvorledes man får fat på det nye Parma.

Tidsskriftet koster 30$, dvs. ca. 180 kr, og hvis man er interesseret skal man nok slå til med det samme, da det hurtigt kan blive udsolgt, og så er det ikke til at sige hvornår det bliver genoptrykt, og det er heller ikke lige til at skaffe på et dansk bibliotek.

Iøvrigt har Carl F. Hostetter annonceret, at han håber på at have endnu et Vinyar Tengwar ude inden Nytår. Vinyar Tengwar trykker ligeledes Tolkiens sprog-manuskripter og man kan følge med på www.elvish.org.

Námarie,
Pengolodh
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines