Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
October 17, 2018, 17:21:31

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3963 Posts in 517 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
Imladris.dk forum  |  Generelt  |  Imladris.dk  |  Regler for forummet - læs venligst! « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Regler for forummet - læs venligst!  (Read 4899 times)
Alatáriel
Medlem af Imladris
Bruger
*****
Offline Offline

Posts: 221


Pretty in punk


WWW
Regler for forummet - læs venligst!
« on: September 10, 2005, 00:27:44 »

Regler for brug af forummet

§ 1.) Om forummet:

§ 1.1.) Dette forum er hjemsted for ”Imladris – Danmarks Tolkienforening”. Ligeledes er det tænkt som et tilholdssted for Tolkien-elskere der ønsker at vide mere eller diskutere Tolkiens litteratur. Der er fora inddelt efter emne eller område indenfor Tolkiens forfatterskab og tilhørende emner, og der forefindes ligeledes et enkelt off-topic forum; Fri debat.

§ 1.2.) Der er tre typer af medlemmer på forummet; Rådsmedlemmer, moderatorer og brugere. Rådsmedlemmer er de personer der sidder i Rådet i ”Imladris – Danmarks Tolkienforening”. De fungerer som en slags bestyrelse for foreningen, og tager beslutninger der vedrører foreningen og hjemmesiden. Moderatorer – gruppen ”Aistana” – er forummets ”politibetjente”, det vil sige de personer der håndhæver forummets regler, tager beslutninger der vedrører forummet og sørger for at debatterne foregår i god ro og orden. Brugere er den gruppe af personer der har tilmeldt sig forummet for at diskutere med ligesindede Tolkien-elskere.

§ 2) Forumetik + moral:

§ 2.1) Copyright:
Det er ikke tilladt at fremvise billeder eller andet medie under beskyttelse af ophavsret (copyright) uden at have tilladelse fra den person materialet tilhører. Denne forholdsregel er opstillet i regelsættet for at sikre forummet mod unødvendige klager m.v. Hvis en bruger under eget navn fremfører et beskyttet materiale på forummet er det strafbart i forhold til forummets regler for straf. Det er desuden heller ikke tilladt at indsætte billeder på forum via hotlinking. Alle billeder skal downloades til egen computer og derefter uploades til eget sted på nettet før de må indsættes på forum.

§ 2.2.) Sprogbrug:
Forummet virker uden censur, men alle brugere opfordres til at holde en sober tone, og bestræbe sig på at skrive med et minimum af stavefejl, da dette højner niveauet for debatten. Grov sprogbrug og hetz mod andre brugere tolereres ikke.

§ 2.3.) SPAM:
SPAM (Stupid Pointless Annoying Messages) er unødvendige og overflødige kommentarer, bemærkninger, indlæg og tråde. For at højne debatniveauet og holde forummet seriøst frabedes alle former for SPAM.

§ 3) Brugen af forum:

§ 3.1) Før en ny tråd startes er det vigtigt at undersøge om en tråd om det samme emne allerede forefindes. Er dette tilfældet, skriv da i den gamle tråd frem for at starte en ny. Dette vil være medvirkende til at begrænse antallet af tråde omhandlende det samme emne.

§ 3.2) "Søg"-funktionen kan bruges til at undersøge om en tråd om et bestemt emne allerede findes. Brug den derfor inden en ny tråd startes.

§3.3) Når en ny tråd startes skal den have en overskrift. Giv altid en ny tråd en overskrift der er sigende i forhold til hvad tråden handler om. Sigende overskrifter er med til at overskueliggøre forummet.

§ 3.4) En ny tråd må kun startes i 1 forum, og skal postes i det forum, der er mest relevant i forhold til trådens emne.

§ 3.5) Dobbeltpostning (to, eller flere, på hinanden følgende indlæg af samme bruger i samme tråd inden for kort tid) er ikke tilladt. Hvis der opstår nødvendighed for at ændre eller tilføje i et indlæg skal "edit"-knappen bruges.

§ 3.6) Indlæg uden indhold skal undgås. kommentarer som fx "det synes jeg også", "ja", "jeg er enig" og lignende er uinteressante, ødelæggende for debatten og derfor unødvendige – det anses for spam. Skriv kun et indlæg, hvis det er interessant/relevant. Et godt indlæg skal indeholde nye aspekter, kommentarer eller ny information.

§ 3.7) Det er ikke tilladt konstant at skrive med en større skrifttype end den normale (12), da det kan ødelægge læseoplevelsen for andre. Man må derimod gerne forstørre enkelte sætninger og tilføje farver, hvis man har en pointe dermed.

§ 3.8 ) Ligeledes for at øge læsevenligheden skal alle brugere bestræbe sig på at skrive i et ordentligt sprog, med et minimum af stavefejl - hvilket vil sige, at der ikke skrives i "chat"- eller "sms"sprog. Overdreven brug af smileys og udråbs- og spørgsmålstegn er heller ikke tilladt. Og pil fingrene fra CAPS-LOCK. Hele indlæg skrevet med store bogstaver er ikke læsevenlige.

§ 3.9) For at højne debat-niveauet, hjælpe moderatorerne og gøre forummet mere overskueligt er det vigtigt at alle hjælper hinanden med at holde debatterne på sporet og undgår off-topic debat. Al privatsnak skal foretages via privatbeskeder, og holdes helt uden for debatterne.

§ 4) straf for overtrædelse af regler:

§ 4.1) Det er moderatorerne, der udmåler og eksekverer straf, hvis reglerne bliver brudt. Graden af straf afhænger af, i hvor høj grad reglerne er blevet brudt. Hvis en bruger føler sig forulempet eller forfulgt, eller er i tvivl om hvorfor han/hun er blevet straffet, er han/hun derfor nødsaget til at tage kontakt til moderatorerne. I de fleste tilfælde vil moderatorerne give en bruger der bryder reglerne en advarsel, men hvis brugeren ignorerer denne, kan det hænde at brugerens profil vil blive slettet.

§ 4.2) Hvis en bruger bryder reglerne og skriver spam på forum, har moderatorerne flere muligheder. I første omgang kan der gives en advarsel, moderatorerne kan slette/redigere de indlæg der indeholder spam, eller bede brugeren om selv at gøre det. Hvis der er tale om grov og gentagen spam eller indlæg med anstødeligt indhold kan brugerens profil slettes, eller – i sidste instans - vedkommendes ip-adresse bandlyses.

§ 4.3) I tilfælde af, at brugere anvender forummet til privatsnak eller chat kan moderatorerne give en advarsel, eller simpelthen redigere/slette de involverede indlæg. Det samme gælder for brugere der skriver anstødelige indlæg eller driver hetz mod andre brugere. Således vil hetz, racisme og andet i grove tilfælde kunne politianmeldes under landets strafferammer.

§ 4.4) Hvis en bruger starter flere tråde om det samme emne i et eller flere forummer, vil disse blive slettet, så kun en tråd om emnet er tilbage. Sker det gentagne gange vil en bruger i værste fald blive bandlyst.

§ 4.5) Sker det, at reglerne for ophavsret eller hotlinking brydes vil billederne blive fjernet, og den bruger der har postet det vil få en advarsel. Hvis brudene fortsætter bliver den pågældende brugerprofil slettet. Hårdheden i denne straf skyldes, at forummet med høj sandsynlighed vil blive holdt til ansvar for forseelser mod ophavsret, og dette regelbrud anses derfor som et groft regelbrud.

§ 4.6) I tilfælde af, at en bruger konsekvent dobbeltposter (og i særdeleshed, hvis det drejer sig om korte indlæg) vil moderatorerne enten slette de indlæg det drejer sig om eller lægge dem sammen til et indlæg.

§ 4.7 ) Generelt om straffe:
Generelt vil alle forseelser først straffes med advarsel, og generelt for dem er også, at de i sidste ende og værste fald kan ende med en blokade af ip-adressen eller sletning af brugeren. Målingerne af forseelsernes grovhed vil som regel blive foretaget og diskuteret moderatorerne imellem, men handler det om en advarsel, vil en enkel moderator sende en pm til regelbryderen. Straffene er givet i dette regelsæt, men kan modereres i en diskussion moderatorerne imellem, ligesom ekstreme forseelser ikke nødvendigvis bliver efterfulgt af en advarsel men kan føre til direkte bandlysning fra forummet eller sletning af brugerprofil uden forudgående advarsel.
« Last Edit: September 11, 2005, 18:40:41 by Alatáriel » Logged

Oh my god; I care so little I almost passed out

- "When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground".
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines