Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
February 06, 2016, 02:16:11

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3939 Posts in 496 Topics by 188 Members
Latest Member: Beorn
* Home Help Search Calendar Login Register
 91   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Peter Jackson  on: January 15, 2013, 13:23:07  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede Peter Jackson i forbindelse med premieren på første del af "Hobbitten". Hobbitten-instruktøren fortæller her om konsekvenserne ved at udleve sin drøm.

 92   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Richard Armitage  on: January 15, 2013, 13:21:35  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede forud for premieren på første del af "Hobbitten" Richard Armitage, alias dværgenes leder Thorin. Her taler han om ansigtsprotese, inspiration og forventningspres.

 93   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Sir Ian McKellen  on: January 15, 2013, 13:20:10  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede Sir Ian McKellen, alias Gandalf, i forbindelse med premieren på første del af Peter Jacksons filmatisering af "Hobbitten".

 94   Generelt / Nyheder / Susse Grass: Til gallapremiere på 1. del af "Hobbitten"  on: January 09, 2013, 18:07:57  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Susse Grass fra Bri – Tolkienselskabet i København blev interviewet af Gyldendal TV forud for gallapremieren af Peter Jacksons første del af "Hobbitten" i Imperial. Se udsendelsen ved at følge ovenstående link.

 95   Generelt / Nyheder / Diskussion af Hobbitten kapitel 1 og 2  on: December 26, 2012, 22:37:26  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Oplæsning og Diskussion af kapitel 1 og 2 i "Hobbitten eller ud og hjem igen" af J. R. R. Tolkien.
Folk må gerne have læst bogen hjemmefra og tænkt nogle tanker. Læs den gerne på engelsk, hvis det er muligt. Oplæsningen bliver på dansk. Hvis man har "The Annotated Hobbit" eller "The History of The Hobbit" kan det anbefales at læse dem.
Adressen ligger 5 km fra Solrød Station, der afgår busser fra Solrød Strand Station og Roskilde Station. Der kan evt. også aftales samkørsel.
Bri planlægger at holde møder for hele Hobbitten. De vil foregå den første onsdag i måneden med undtagelse af December, hvor vi ikke afholder noget møde.

Roskildevej 26, Gl Havdrup, 4622 Havdrup, Solrød, 9. januar 2013 kl. 18:00 til 21:00

 96   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten  on: December 24, 2012, 15:55:47  
Started by Pengolodh | Last post by Tass
Jeg glæder mig til at få set den.

Jeg kunne ikke se den til premieren da jeg var i Grønland. Nu bliver det anden juledag (for dårligt, jeg ved det godt Smiley). Jeg kommer og giver min mening når jeg har fået set den.

 97   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten  on: December 22, 2012, 00:21:01  
Started by Pengolodh | Last post by Merry
Jeg er egentlig meget enig med dig. Dog er der andre ting, som irriterer mig mere. Fx den måde som Bilbo løber hjemmefra på. I bogen er det Gandalf, som skubber ham på vej, og han kommer hjemmefra over hals og hoved. I filmen er det hans indre Toker, som kommer op til overfladen og vinder i hans sind, og han får alligevel lyst til at tage ud på eventyr, selv om han aftenen forinden har takket nej til tilbuddet om jobbet som indbrudstyv. Det er altså en vigtig karakterændring i forhold til bogen, synes jeg. Eller måden Bilbo kommer væk fra dværgene på under Tågebjergene. Jeg forstår ikke helt, hvorfor PJ har lavet disse ændringer. Derimod synes jeg egentlig det giver god mening at PJ forsøger at binde fortællingerne i Hobbitten og Ringenes Herre mere sammen, specielt når han nu vil gøre hele tre film ud af Hobbitten, og når han desuden gør filmene i modsat rækkefølge af bøgerne. Vi ser det fx i scenerne i Kløvedal, hvor Saruman og Galadriel deltager i en slags rådsforsamling, og det mere end antydes, at noget mørkt og dystert er på færde igen i Dol Guldur. Og jeg elsker da også Radagast den Brune, som jo slet ikke medvirker i Tolkiens udgave af Hobbitten, men som der kun refereres til nærmest en passant.

Har I for øvrigt set filmen i både 3D og to-dimensionelt? Jeg synes absolut, at 3-D-versionen er den bedste, også selv om de mange special effects måske tager overhånd. I 2-D er der slet ikke samme bombardement af sanseindtrykkende, og filmen taber rigtig meget derved.

 98   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Hobbitten  on: December 21, 2012, 19:24:04  
Started by Pengolodh | Last post by Pengolodh
Jeg var inde og se Hobbitten igår, og synes jeg ville starte en debat om det gode, det middelmådige og det dårlige om filmen. Det kunne være sjovt at diskutere dette med jer andre enthusiaster. Så kom ud af jeres hobbithuller, og lad os diskutere!

Grundlæggende synes jeg det var en fremragende fantasyfilm, men en middelmådig fortolkning af J. R. R. Tolkiens "The Hobbit".

Lad os tage det gode først. Filmen er fejende flot lavet. Vilde panoramaer over Middle-earth, fantastiske billeder, gode detaljer, flotte karakterer osv. Alt det vi kender Jackson & Co. for. De 48 billeder per sekund og 3D gør det endnu mere vildt og flot, og man kan nyde detaljerne i billederne, der er mere 'rå' end den meget softtonede Ringenes Herre-trilogi. Hobbitten har humor! Den lidt victorianske barnekammer-humor som bogen er fuld af, er de gået meget op i at bibeholde. Det fungerer. Jeg grinte mere. Det er også god kontinuitet mellem Ringenes Herre og nu Hobbitten. Samme stil (dog med innovationer), samme rammefortælling, samme 'feel'. Kort sagt, en fed fantasyfilm med alt hvad dertil hører.

Nu til det mere alvorlige og ADVARSEL: Nu kommer der SPOILERS.

Jeg synes filmen halter i karaktertegninger og motivationer. Bilbo er faktisk den karakter der er mest tro mod bogen og derfor sammenhængende, overbevisende og rørende. Jeg kan ikke lide at Elrond ser ud til at lægge under for Saruman; at Saruman skulle være imod at erobre Erebor, at Mithranduil anerkender Thror som en slags lensherre... Det forfladiger karaktererne og skaber nogle motivationer i den enkelte karakter der er misvisende. Hvis Elrond er så meget imod dværgenes togt mod Erebor, hvorfor hjælper han dem så på vej? Han elverherren slet ingen rygrad! Nej, det ved vi jo fra filmene Ringenes Herre - han skifter holdning som vinden blæser. Forkvaklingen af Elronds karakter og statelighed er en af de dybeste fejl ved hele Jacksons projekt - næsten på højde med fremstillingen af Denethor som sindsforvirret og magtliderlig galning. Jackson forstår ikke ældre herrer med holdninger der går på tværs af den almene mening. Ligeså med Thranduil - først anerkender han Thror som lensherre, og så vil han ikke hjælpe ham (og kommer ridende forbi Smaugs invasion som om han boede lige om hjørnet). Elverne er ét i holdning og handling - de siger ikke et og gør noget andet, eller gør tingene halvt. Hvorfor skal Elrond og Thranduil være sådan nogle vatpikke i filmatiseringerne?

Jeg var ret vild med Radagast med fuglelort ned ad ansigtet. Det fungerer faktisk! Dog synes jeg man trak komikken for langt med hans "Rhosgobel-rabbits". Det blev ren gag.

Nå, der tusind ting man kunne tale om. Hvad synes I andre?

Mvh,
Peter

 99   Generelt / Nyheder / Samtale om Tolkien pÃ¥ Radio24syv onsdag 19. december kl. 18.30  on: December 18, 2012, 15:09:43  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Anders Christiansen interviewer mig onsdag 19. december kl. ca. 18.30 og i en 20 minutters tid live på Radio24syv i morgen, onsdag, hvor vi med udgangspunkt i Peter Jacksons filmatisering af "Hobbitten" skal snakke Tolkien.

 100   Generelt / Nyheder / "Filmland": Førsteindtryk af filmatiseringen af 1. del af "Hobitten"  on: December 11, 2012, 11:36:01  
Started by Rådet | Last post by Rådet
I "Filmland" med Per Juul Carlsen taler jeg onsdag 12. december kl. 13.03 med Nanna Mogensen om mine forventninger og førsteindtryk af Peter Jacksons filmatisering af første del af "Hobbitten", da jeg var på pressevisningen af filmen i Cinemaxx på Fisketorvet i København i mandags.

Jeg anmelder også filmen her på imladris.dk. Anmeldelsen må dog først offentliggøres natten til onsdag, hvor filmen får dansk biografpremiere.


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines