Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
August 23, 2014, 19:18:40

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3885 Posts in 446 Topics by 175 Members
Latest Member: Sammy17
* Home Help Search Calendar Login Register
 91   Tolkien og hans forfatterskab / Andre / Re: Théoden venstrehåndet ?.  on: April 23, 2010, 15:22:39  
Started by Elatan | Last post by Elatan
Super Beren  Cheesy  Jeg skulle nok interessere mig mere for skuespillere.  Det lyder meget plausibelt at det skulle være derfra det er kommet.
Så der er ild når der er røg.

 92   Tolkien og hans forfatterskab / Andre / Re: Théoden venstrehåndet ?.  on: April 23, 2010, 14:12:09  
Started by Elatan | Last post by Beren
Grunden er sandsynligvis at den skuespiller der spiller Théoden i Ringenes Herre er venstrehåndet.

Though Bernard Hill was left handed, and so Theoden held his sword in his left hand

but Bernard Hill is left-handed. (You see him writing with his left hand in Titanic).

 93   Tolkien og hans forfatterskab / Andre / Re: Théoden venstrehåndet ?.  on: April 23, 2010, 08:39:53  
Started by Elatan | Last post by Elatan
Ikke endnu da det blev givet some en opgave. Jeg var ikke den eneste der fik denne quest men da jeg nu har givet mere eller mindre fortabt i forhold til at finde noget har jeg bedt om at få noget mere omkring kalenderen hvis han har.

Jeg har selv Tænkt lidt over baggrunden. Måske det kunne komme fra en virkelig venstrhåndet person (hvis der er noget bagved sådan et postulat at Théoden skulle være venstrehåndet) Disse heroiske ærefulde hestebetvingende mennesker, Rohirrims. Hvilket folk er de modelleret over? kunne der i virkelighedens verden have været et folk til hest med en konge/hersker der var venstrehåndet som er gået over i historien og herfra har Tolkien modelleret bla.a Théoden ?  Nogen bud omkring det ?

Det kunne også være et maleri eller tegning / sketch enten af Tolkien eller andre hvor Théoden har sværd, skjold eller stav eller andet hængende i den "forkerte" side. eller hvad som helst der kunne indikere venstrehånd.   Gode bud modtages med kyshånd  Cheesy

Der er en lille bitte smule røg så der burde have været en gnist et eller andet sted også  Roll Eyes

 94   Tolkien og hans forfatterskab / Andre / Re: Théoden venstrehåndet ?.  on: April 23, 2010, 00:17:53  
Started by Elatan | Last post by Arien
Det ringer ikke umiddelbart en klokkke hos mig, men ved du hvilken kalender det er? Det kan jo være, at nogen her faktisk har den liggende.

 95   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: De Syv  on: April 22, 2010, 21:35:33  
Started by dixie | Last post by Elatan
Hej,

Af de syv Dværgeslægter var i nord Firebeards og Broadbeards som vi kender fra stederne Nogrod og Belegost og senere som dværgene i de Blå Bjerge. Disse to slægter havde altså 2 ringe.
En slægt, hvorfra Durins slægt stammer, Longbeards, blev født nær/i Mount Gundabad som lå i den nordlige del af Tågebjergene i vinklen ved de Grå Bjerge.
De sidste fire, Ironfist, Stiffbeards, Blacklocks og Stonefoots blev født "far away in the East" hvilket meget vel, uden at det dog er sikkert, kunne være Orocarni = Mountains of the East. Orocarni er en bjergkæde som strækker sig fra Iron Mountains ( før verdens første omvæltning) ned bag indhavet the Sea of Helcar og Elvernes fødested Cuiviénen. Selve bjergkæden har en længde mere en Tågebjergenes så der skulle være god plads til at par dværgeklaner Wink
Med hensyn til Dværgenes ringe, de syv, så vidste Sauron at Dværge ikke var nemme at dominere gennem viljens kraft. Så de syv dværgeringe appellerede mere til dværgenes grådighed efter kostbarheder, guld,sølv, stene, perler og smukke ting skabt af samme. Her i gennem kunne de fordærves og bringes i ulykke både ved at grave dybt og vække urgamle monstre men også igennem kiv og kævl og krig med andre og blandt dem selv.
Hvem der fik ringene, altså navne har jeg aldrig læst men ringenes skæbne er fastslået. De er alle tabt for dværgene nu og er gået retur til Sauron eller mistet i drageild. Hvilke der er endt hvor har jeg aldrig kunnet finde.

 96   Tolkien og hans forfatterskab / Andre / Théoden venstrehåndet ?.  on: April 22, 2010, 20:41:05  
Started by Elatan | Last post by Elatan
Hej
Jeg har en udenlandsk ven som er kommet på den ide at Théoden skulle være venstrehåndet. Han har set en kalender hvor dette er sagt om Théoden men, naturligvis er man fristet til at sige, uden kilde.  Jeg er aldrig stødt på en henvisning til noget sådan før og mindes ikke jeg nogensinde er faldet over noget i den retning igennem Hobbiten, Silmarillion, Ringenes Herre, HoME eller Letters. 
Jeg har just trevlet kapitlerne i HoME (The war of the Ring og The treason of Isengard) hvor Théoden er med igennem samt LotR uden at finde det mindste bevis eller bare et hint eller andet der kunne pege i den retning.

Skulle der være nogen der har nogen ideer eller viden til hvordan det er opstået eller hvor, hvem, hvad, hvilket, hvornår etc etc der kunne give lidt lys til denne venstrehånds ide... sig frem, sig frem 

 97   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Årstal?  on: April 01, 2010, 14:31:14  
Started by Gryfgory | Last post by Gryfgory
Den kan kun få kontrol over personen i et bestemt omfang. Folk bliver mestendels besat af Ringen således, at den kan fordærve sindet. Når man på den måde er besat af Ringen udfører man handlinger der synes fornuftige, men kun Sauron kan styre den for alvor.

Eksempelvis forråder den jo Isildur ved Irissletten.

 98   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Årstal?  on: March 29, 2010, 21:15:24  
Started by Gryfgory | Last post by Lathspell
Nej, det skal nok nærmere forstås således, at ringen har en vis evne til at tiltrække personer; som f.eks. da Bilbo fandt den. Der er nok mange andre, der i tidens løb er faldet i Anduin eller er svømmet over, uden at have fundet ringen, men nu da den var vågnet, tiltrak den Deagol.
Jeg synes egentlig, at Tolkien forklarer det ret godt i RH kap. 2: Fortidens skygger.

 99   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Årstal?  on: March 29, 2010, 15:50:32  
Started by Gryfgory | Last post by dixie
Så ringen / eller Sauron langt væk skubbede Deagol i vandet? Kan I kommer på andre tilfælde hvor noget sådan sket. Jeg synes ikke jeg kan finde på andre tilfælde. og hvis det virkeligt var sådan kan man jo komme med mange hvor der kunne være brugt (kunne ringen fx. ikke lige så godt have smidt Frode i dybet efter Gollom havde bidt fingeren af ham (eller ned af trapperne ved Mogul eller ind i gabet på Shelob eller :-))

 100   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Årstal?  on: March 28, 2010, 23:46:32  
Started by Gryfgory | Last post by Gryfgory
Ja sådan må det være. Ringen som person skal man tage højde for Smiley


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines