Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
August 04, 2015, 23:56:43

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3932 Posts in 492 Topics by 187 Members
Latest Member: Flatbeard
* Home Help Search Calendar Login Register
 91   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Hobbitten  on: December 21, 2012, 19:24:04  
Started by Pengolodh | Last post by Pengolodh
Jeg var inde og se Hobbitten igår, og synes jeg ville starte en debat om det gode, det middelmådige og det dårlige om filmen. Det kunne være sjovt at diskutere dette med jer andre enthusiaster. Så kom ud af jeres hobbithuller, og lad os diskutere!

Grundlæggende synes jeg det var en fremragende fantasyfilm, men en middelmådig fortolkning af J. R. R. Tolkiens "The Hobbit".

Lad os tage det gode først. Filmen er fejende flot lavet. Vilde panoramaer over Middle-earth, fantastiske billeder, gode detaljer, flotte karakterer osv. Alt det vi kender Jackson & Co. for. De 48 billeder per sekund og 3D gør det endnu mere vildt og flot, og man kan nyde detaljerne i billederne, der er mere 'rå' end den meget softtonede Ringenes Herre-trilogi. Hobbitten har humor! Den lidt victorianske barnekammer-humor som bogen er fuld af, er de gået meget op i at bibeholde. Det fungerer. Jeg grinte mere. Det er også god kontinuitet mellem Ringenes Herre og nu Hobbitten. Samme stil (dog med innovationer), samme rammefortælling, samme 'feel'. Kort sagt, en fed fantasyfilm med alt hvad dertil hører.

Nu til det mere alvorlige og ADVARSEL: Nu kommer der SPOILERS.

Jeg synes filmen halter i karaktertegninger og motivationer. Bilbo er faktisk den karakter der er mest tro mod bogen og derfor sammenhængende, overbevisende og rørende. Jeg kan ikke lide at Elrond ser ud til at lægge under for Saruman; at Saruman skulle være imod at erobre Erebor, at Mithranduil anerkender Thror som en slags lensherre... Det forfladiger karaktererne og skaber nogle motivationer i den enkelte karakter der er misvisende. Hvis Elrond er så meget imod dværgenes togt mod Erebor, hvorfor hjælper han dem så på vej? Han elverherren slet ingen rygrad! Nej, det ved vi jo fra filmene Ringenes Herre - han skifter holdning som vinden blæser. Forkvaklingen af Elronds karakter og statelighed er en af de dybeste fejl ved hele Jacksons projekt - næsten på højde med fremstillingen af Denethor som sindsforvirret og magtliderlig galning. Jackson forstår ikke ældre herrer med holdninger der går på tværs af den almene mening. Ligeså med Thranduil - først anerkender han Thror som lensherre, og så vil han ikke hjælpe ham (og kommer ridende forbi Smaugs invasion som om han boede lige om hjørnet). Elverne er ét i holdning og handling - de siger ikke et og gør noget andet, eller gør tingene halvt. Hvorfor skal Elrond og Thranduil være sådan nogle vatpikke i filmatiseringerne?

Jeg var ret vild med Radagast med fuglelort ned ad ansigtet. Det fungerer faktisk! Dog synes jeg man trak komikken for langt med hans "Rhosgobel-rabbits". Det blev ren gag.

Nå, der tusind ting man kunne tale om. Hvad synes I andre?

Mvh,
Peter

 92   Generelt / Nyheder / Samtale om Tolkien pÃ¥ Radio24syv onsdag 19. december kl. 18.30  on: December 18, 2012, 15:09:43  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Anders Christiansen interviewer mig onsdag 19. december kl. ca. 18.30 og i en 20 minutters tid live på Radio24syv i morgen, onsdag, hvor vi med udgangspunkt i Peter Jacksons filmatisering af "Hobbitten" skal snakke Tolkien.

 93   Generelt / Nyheder / "Filmland": Førsteindtryk af filmatiseringen af 1. del af "Hobitten"  on: December 11, 2012, 11:36:01  
Started by Rådet | Last post by Rådet
I "Filmland" med Per Juul Carlsen taler jeg onsdag 12. december kl. 13.03 med Nanna Mogensen om mine forventninger og førsteindtryk af Peter Jacksons filmatisering af første del af "Hobbitten", da jeg var på pressevisningen af filmen i Cinemaxx på Fisketorvet i København i mandags.

Jeg anmelder også filmen her på imladris.dk. Anmeldelsen må dog først offentliggøres natten til onsdag, hvor filmen får dansk biografpremiere.

 94   Generelt / Nyheder / "Skønlitteratur på P1" handler 12. december 2012 om Jakob Levinsens nyoversættelse  on: December 11, 2012, 11:31:11  
Started by Rådet | Last post by Rådet
I "Skønlitteratur på P1" 12. december kl. 14.03 interviewer Nanna Mogensen mig om Jakob Levinsens nyoversættelse af Hobbitten.

 95   Generelt / Nyheder / Nyoversættelse af Hobbitten anmeldt på Litteratursiden.dk  on: November 23, 2012, 18:58:10  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Jens Rasmussen anmeldte 16. november den nye danske oversættelse af Hobbitten af Jakob Levinsen.

Han skriver bl.a: "Denne udgave, som er oversat er Jakob Levinsen, ligger tættere på Tolkiens finurlige engelsk end den første fra 1969."

 96   Generelt / Nyheder / Flyv med elverne til New Zealand  on: November 06, 2012, 22:01:09  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Air New Zealand har kreeret en sikkerhedsvideo, der er noget ud over det sædvanlige! Tag med på en rejse med elvere, dværge og hobbitter til landet, hvor hobbitfeberen snart vil rase. Man kan oven i købet vinde en billet til New Zealand.

 97   Generelt / Nyheder / Hobbitterne invaderer Fantask  on: October 26, 2012, 19:43:51  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Mandag d. 5. november 2012
kl. 18.30-20, Fantask, Skt. Peders Stræde 18
For både børn og voksne. Pris: Gratis.

Denne aften omdanner Bri - Tolkienselskabet i København Fantask til et hyggeligt hobbithul. Her kan du møde en hobbit, lytte til hyggelig højtlæsning af Tolkiens ’Hobbitten’, smage på hobbitbagværk, deltage i konkurrencer mv. Uanset om du er nybegynder eller velbevandret i Tolkiens forfatterskab, er du hjertelig velkommen.

 98   Generelt / Nyheder / Ny Tolkienbog på vej  on: October 09, 2012, 16:24:48  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Der er igen nogen der har støvet en af Tolkiens manuskripter af og udgiver den i en bog. Denne gang er det Tolkiens lange digt om Kong Arthurs fald. Bogen ”The Fall of Arthur” skulle udkomme til maj.

 99   Generelt / Nyheder / "The Hobbit. An Unexpected Journey" af Jude Fisher udkommer på Gyldendal 1. november 2012  on: October 02, 2012, 11:47:11  
Started by Rådet | Last post by Rådet
"The Hobbit. An Unexpected Journey - En guide i billeder" udkommer i anledning a filmatiseringen af Tolkiens "Hobbitten". Peter Jacksons filmatisering er en af de mest imødesete film i 2012 - i storslået 3D og med de utroligt succesrige "Ringenes Herre"-filmatiseringer samt et kollosalt markedsføringsapparat i ryggen. Filmatiseringen er delt i tre - første del har premiere 12. dec. 2012, anden del i december 2013 og tredje del i sommeren 2014.
"En guide i billeder", 72 indbundne sider, gengiver i tekst og superlækre filmbilleder filmens  karakterer og handling frem til slutningen af film 1. Bogen vil på samme tid appellere til "traditionelle" Tolkien-fans, idet teksten er forfattet af mangeåring Tolkien-redaktør Jude Fisher, og til fans af Ringenes Herre-filmene, som imødeser premieren på "Hobbitten".

Udgivelsen er en oplagt souvenir til filmens fans, men fungerer også flot som teaser inden filmens premiere. Den vil indføje sig som en naturlig del af den stærke markedsføring af filmen, som vil præge kulturmediebilledet i efteråret frem til premieren.

Den er oversat af Jakob Levinsen og vejledende pris er 149,95 kr.

 100   Generelt / Nyheder / Ringenes Herre i komplet dansk oversættelse udkommer 5. november 2012  on: September 28, 2012, 13:37:25  
Started by Rådet | Last post by Rådet
En ny revideret udgave af "Ringenes Herre" udkommer på Gyldendal 6. november 2012.

Jakob Levinsen har foretaget en grundig revidering af Ida Nyrop Ludvigsens gamle oversættelse, og værket vil omsider komme i en komplet og uforkortet udgave, hvor alle appendikser også er oversat til dansk, oplyser Gyldendal.

Bøgerne vil være udstyret med filmforsider. Og vil være til salg både i en paperbackudgave til 149,95 kr. pr. stk. og en hardbackudgave til 199,95 kr. pr. stk.Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines