Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
December 13, 2017, 05:28:46

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3953 Posts in 507 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
 91   Generelt / Nyheder / Re: Tolkien Lædadag på Fields  on: March 18, 2013, 19:27:24  
Started by Rådet | Last post by pippin
http://www.fields.dk/events/hobbitter-og-elvere.aspx

 92   Generelt / Nyheder / Re: Tolkien Lædadag på Fields  on: March 18, 2013, 09:05:16  
Started by Rådet | Last post by chahboun
hvad tid?

 93   Generelt / Nyheder / Re: Tolkien Lædadag på Fields  on: March 17, 2013, 09:50:54  
Started by Rådet | Last post by pippin
Titlen er rettet på forsiden. er skal selvfølgeligt stå Læsedag.

 94   Generelt / Nyheder / Tolkien Lædadag på Fields  on: March 17, 2013, 09:48:47  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Den 25. marts vil der være den internationale Tolkien Læsedag. Det fejre Bri ved at læse op fre Hobbitten i Bog og Ide i Fields.

 95   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten  on: March 08, 2013, 00:01:22  
Started by Pengolodh | Last post by Tass
2.  Azog, Bolg .... Hmmmmm jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene... Jeg kan godt lide at der er nogen der jagter dem, jeg kan bare ikke lide P. Jackson opfinder en rolle til Azog NÅR HAN ER DØD!!!!!, Det er Bolg der i appendixet kæmper mod dværgene. det er ham der skulle have forfulgt dem.  Det er også ham der kommer med kæmpehæren til sidst, det havde da gjort det hele bedre at personen som har jagtet dem i tre film dør i det endelige slag.

Ja, jeg kan heller ikke rigtigt se grunden til det. Jeg vil tro at Bolg er skrevet helt ud og at det bliver Azog der leder orkerne i femhæreslaget. Man kan selvfølgelig argumentere for at det bliver en person mindre at holde styr på, at Azog er et federe navn og at det kun gør en forskel for über-nørderne.

Egentlig synes jeg det er okay hvis Bolg er skiftet ud med Azog. Jeg er tilgengæd ikke sikker på hvor godt jeg synes om at han jagter dem allerde.

 

 96   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Ringen (naturligvis)  on: March 07, 2013, 23:46:59  
Started by dixie | Last post by Tass
De vidste de var forrådt så snart ringen var smedet, og elverfyrsterne skyndte sig at tage deres af.

 97   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Ringen (naturligvis)  on: February 25, 2013, 00:06:12  
Started by dixie | Last post by dixie
Hej alle

Et oplagt spørgsmål som givetvis findes besvaret i bøgerne, men jeg kan ikke finde en reference til det...

Hvornår går det op for "de gode" at Sauron har skabt den Ene? (med de konsekvenser det medfører)

Lige efter den første ringkrig eller?

 98   Generelt / Nyheder / Re: Flyv med elverne til New Zealand  on: February 21, 2013, 12:47:51  
Started by Rådet | Last post by chahboun
Jeg smidder lige et link så folk kan finde den Tongue

http://www.youtube.com/watch?v=NHLdJCT_jCY

 99   Generelt / Nyheder / Re: Diskussion af Hobbitten kapitel 1 og 2  on: February 21, 2013, 12:44:51  
Started by Rådet | Last post by chahboun
Hvordan gik det?

var der mange?

bliver arrangementet gentaget ?

 100   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten  on: February 21, 2013, 12:41:57  
Started by Pengolodh | Last post by chahboun
NU er det noget tid siden jeg så filmen, men jeg er først blevet medlem nu her så derfor poster jeg først nu!

Det gode:   Grin

1. Jeg er helt enig med at bogen har en mere barnlig humor og den charme forbliver i filmene på trods af kampscenerne er mere rå. Dog synes jeg bare det gør filmen federe med lidt ekstra acktion Tongue.

2. Derudover er filmen fyldt med en masse gode detaljer, navne, steder osv. Som jo egentlig er irrelevante i forhold til filmen, men det rammer godt for den "hardcore" tolkien fan der har læst bøgerne nogle gange. LOTR var mere en film hvor der var plads til alle, men som kæmpe tolkien fan er det jo bare godt at de har gjort Hobbitten mere detaljeret. Jeg tænker især på scenen hvor Gandalf dræber the great goblin.

3. Jeg elsker sangene! Hvis man har hørt lydbøgerne kan man også høre at sangene i filmen prøver at fange den melodi som tolkien selv har lagt ud med.

4. Som også nævnt tidligere er den også flot lavet, men lagde i også mærke til hvordan herredet, bag end, kløvedal m.m ligner scenerne fra LOTR filmene, men er blevet gjort anerledes? De har flyttet rundt på planter, "foryngret" visse steder , og det er fedt at der er respekt for tidslinjen, jeg havde selv frygtet de bare ville genbruge scenerne fra LOTR selvom den forgår 60 år senere.

5. I andre har slet ikke nævnt det, er jeg virkelig den eneste som synes at Ian McKellen spiller fuldstændig fantastisk på trods af hans høje alder og kræft, det er altså imponerende! Richard Armitage og Martin Freeman var også præcis som jeg forventede. Dog vil jeg sige at Thorin virker mere sympatisk i filmen end i bogen, men det kan jo ændre sig når vi nærmer os slutningen. 

Det dårlige:  Angry

1. Der er blevet nævnt at karakterer ikke ligner dem selv. Jeg savner at Balin går hen og bliver mere den søde rare hygge onkel der taler med og hjælper Bilbo. Jeg savner at Bombur bliver en mere komisk karakter, derudover kan jeg godt forstå at man vælger at fokusere på Thorin, Balin, Fili og Kili, men jeg var skuffet over at ingen af de andre havde replikker i filmen. Jeg ved godt de ikke siger så meget i bøgerne heller, men stadig.

2. Forbindelsen mellem LOTR og hobbitten er tydelig, og jeg husker også at P. Jackson sagde han ville lave sammenkoblinger, og det fungerer fint. Jeg er dog ligesom førnævnt irreteret over Elrond, men det meste af min vrede går altså udover Saruman. Allerede første gang han åbner munden får man jo følelsen af at han er blevet ond. Hvilket i mine øjne er meget forkert!

Det jeg ikke kan tage stilling til.   Huh

1. Radagast er uden tvivl bragt ind fra unfinished tales for at kunne forklare hvor Gandalf bliver af når han forlader dem. I bogen står der jo bare til sidst at Gandalf fortæller at han fordrev en nekromancer fra dunkelskov. At radagast gandalf og måske saruman og andre istari skal samles og fordrive den nekromancer kan måske godt fungere som en sidehistorie. Men jeg er lidt bange for at P. Jackson kører for langt ud.

2.  Azog, Bolg .... Hmmmmm jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene... Jeg kan godt lide at der er nogen der jagter dem, jeg kan bare ikke lide P. Jackson opfinder en rolle til Azog NÅR HAN ER DØD!!!!!, Det er Bolg der i appendixet kæmper mod dværgene. det er ham der skulle have forfulgt dem.  Det er også ham der kommer med kæmpehæren til sidst, det havde da gjort det hele bedre at personen som har jagtet dem i tre film dør i det endelige slag.


ALT I ALT.  Wink

Fantastisk film men ALT FOR KORT!!! Cheesy, glæder mig så meget til del to i december!!!


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines