Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
June 29, 2016, 02:03:14

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3942 Posts in 498 Topics by 191 Members
Latest Member: nekudemus
* Home Help Search Calendar Login Register
 91   Generelt / Nyheder / Kino TV fra gallapremieren i London  on: January 15, 2013, 13:29:25  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV var med til gallapremieren i London på første del af Peter Jacksons filmatisering af "Hobbitten".

 92   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Martin Freeman  on: January 15, 2013, 13:28:22  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede i forbindelse med premieren på første del af "Hobbitten" Martin Freeman, alias Bilbo Sækker (den unge). Her fortæller han om at blive verdenskendt som hobbit, og at han faktisk aldrig har læst nogen af Tolkiens bøger.

 93   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Andy Serkis  on: January 15, 2013, 13:25:59  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede i forbindelse med premieren på første del af "Hobbitten" Andy Serkis, alias Gollum/Smeagol. Her fortæller manden bag væsnet om at forberede sig til rollen og om aldrig at blive set.

 94   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Peter Jackson  on: January 15, 2013, 13:23:07  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede Peter Jackson i forbindelse med premieren på første del af "Hobbitten". Hobbitten-instruktøren fortæller her om konsekvenserne ved at udleve sin drøm.

 95   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Richard Armitage  on: January 15, 2013, 13:21:35  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede forud for premieren på første del af "Hobbitten" Richard Armitage, alias dværgenes leder Thorin. Her taler han om ansigtsprotese, inspiration og forventningspres.

 96   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Sir Ian McKellen  on: January 15, 2013, 13:20:10  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede Sir Ian McKellen, alias Gandalf, i forbindelse med premieren på første del af Peter Jacksons filmatisering af "Hobbitten".

 97   Generelt / Nyheder / Susse Grass: Til gallapremiere på 1. del af "Hobbitten"  on: January 09, 2013, 18:07:57  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Susse Grass fra Bri – Tolkienselskabet i København blev interviewet af Gyldendal TV forud for gallapremieren af Peter Jacksons første del af "Hobbitten" i Imperial. Se udsendelsen ved at følge ovenstående link.

 98   Generelt / Nyheder / Diskussion af Hobbitten kapitel 1 og 2  on: December 26, 2012, 22:37:26  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Oplæsning og Diskussion af kapitel 1 og 2 i "Hobbitten eller ud og hjem igen" af J. R. R. Tolkien.
Folk må gerne have læst bogen hjemmefra og tænkt nogle tanker. Læs den gerne på engelsk, hvis det er muligt. Oplæsningen bliver på dansk. Hvis man har "The Annotated Hobbit" eller "The History of The Hobbit" kan det anbefales at læse dem.
Adressen ligger 5 km fra Solrød Station, der afgår busser fra Solrød Strand Station og Roskilde Station. Der kan evt. også aftales samkørsel.
Bri planlægger at holde møder for hele Hobbitten. De vil foregå den første onsdag i måneden med undtagelse af December, hvor vi ikke afholder noget møde.

Roskildevej 26, Gl Havdrup, 4622 Havdrup, Solrød, 9. januar 2013 kl. 18:00 til 21:00

 99   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten  on: December 24, 2012, 15:55:47  
Started by Pengolodh | Last post by Tass
Jeg glæder mig til at få set den.

Jeg kunne ikke se den til premieren da jeg var i Grønland. Nu bliver det anden juledag (for dårligt, jeg ved det godt Smiley). Jeg kommer og giver min mening når jeg har fået set den.

 100   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten  on: December 22, 2012, 00:21:01  
Started by Pengolodh | Last post by Merry
Jeg er egentlig meget enig med dig. Dog er der andre ting, som irriterer mig mere. Fx den måde som Bilbo løber hjemmefra på. I bogen er det Gandalf, som skubber ham på vej, og han kommer hjemmefra over hals og hoved. I filmen er det hans indre Toker, som kommer op til overfladen og vinder i hans sind, og han får alligevel lyst til at tage ud på eventyr, selv om han aftenen forinden har takket nej til tilbuddet om jobbet som indbrudstyv. Det er altså en vigtig karakterændring i forhold til bogen, synes jeg. Eller måden Bilbo kommer væk fra dværgene på under Tågebjergene. Jeg forstår ikke helt, hvorfor PJ har lavet disse ændringer. Derimod synes jeg egentlig det giver god mening at PJ forsøger at binde fortællingerne i Hobbitten og Ringenes Herre mere sammen, specielt når han nu vil gøre hele tre film ud af Hobbitten, og når han desuden gør filmene i modsat rækkefølge af bøgerne. Vi ser det fx i scenerne i Kløvedal, hvor Saruman og Galadriel deltager i en slags rådsforsamling, og det mere end antydes, at noget mørkt og dystert er på færde igen i Dol Guldur. Og jeg elsker da også Radagast den Brune, som jo slet ikke medvirker i Tolkiens udgave af Hobbitten, men som der kun refereres til nærmest en passant.

Har I for øvrigt set filmen i både 3D og to-dimensionelt? Jeg synes absolut, at 3-D-versionen er den bedste, også selv om de mange special effects måske tager overhånd. I 2-D er der slet ikke samme bombardement af sanseindtrykkende, og filmen taber rigtig meget derved.


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines