Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
October 23, 2014, 20:32:44

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3894 Posts in 452 Topics by 180 Members
Latest Member: Tifanfaya
* Home Help Search Calendar Login Register
 81   Generelt / Nyheder / Ringenes Herre i afstemning  on: September 18, 2010, 12:38:24  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Troldspejlet på DR har lavet en afstemning om hvilken fantasy-film der er den bedste. Ringenes Herre er en af mulighederne.

 82   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Om menneske racerne  on: June 11, 2010, 18:35:09  
Started by dixie | Last post by Gryfgory
Ja, for der mangler i hvert fald mange menneskeslægter Smiley

Rhovanion, Khand, Harad, dysterlændinge m.fl.

 83   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Om menneske racerne  on: June 06, 2010, 23:42:15  
Started by dixie | Last post by Lathspell
Jeg tror, der er en forbindelse mellem Bëors folk og så, ja faktisk Beorn fra Hobbitten - eller i det mindste en parallel: Beorn spiser lige som Beren ikke kød, og de er begge skindbyttere. De kommer fra bjergene (Dor Thonion hhv. Hithaeglir) og er venner med fugle og dyr. Selv om den gode professor ikke har nævnt det, vil jeg tro, han har ment, at de er ud af samme slægt. Bëors Hus var det talmæssigt mindste af de tre huse, de allerfleste af dem slog sig ned i Dor Thonion, hvor de blev stærkt decimerede under 1. alders krige. Resten drog med til Numenor, hvor de blev blandet op i Hadors folk og muligvis også Haladin. Men nogle få af Bëors slægt kan godt være blevet tilbage i det østlige Midgård, enten fra før vandringen mod vest, eller de kan have nægtet at rejse over havet og er så draget østpå i 2. alder. Det er mit bedste bud.

Tal-Elmar må være af blandet Haladin og Hadorisk slægt. Hans farfar Buldar er af det folk, der senere blev fordrevet til Dysterland, men hans farmor Elmar synes at være af eotheod-folket, Rohirrims forfædre fra den sydlige del af Anduin-dalen, eller endda fra landskabet øst for Mirkwood. Druedain bliver antydet at være et af de tre folk, de betragter som fjender: 'the wild men of the mountains and the woods' (s 426).

Det med de opdelinger i tre skal nok tages med et gran salt; det kommer an på, hvem i fortællingerne, der foretager opdelingen. For Numenorianerne er det selvfølgelig dem selv, der er 'lysets folk', Rohirrim og evt. skovfolk fra Anduin-dalen, Dale og andre fredelige folk som f.eks. Hobbitter er 'tusmørke-folk', mens fjenderne under én kam er 'mørkemænd'. Men selvfølgelig er det fristende at prøve at opstille dem som 9 slægter, hvilket jeg da også har gjort selv. Der bliver vel egentlig nævnt 9 menneskeslægter: 1, 2 og3: de tre Huse; 4: Druedain; 5: Østerlændinge (1. alder); 6: Lossother; 7: Østerlændinge (3. alder, incl. vognkørerne); 8: Variager og 9: Haradrim. Hobbitterne nævner jeg ikke her, da jeg mener, de har en anden oprindelse. Men selvfølgelig har der da været masser af andre folkeslag rundt omkring, der blot ikke optræder i fortællingerne.

 84   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Om menneske racerne  on: June 06, 2010, 19:51:16  
Started by dixie | Last post by dixie
Takker for svarene

Et par spørgsmål mere (og lidt tanker)

Hvad blev der af Beor's slægt i Midgård? - jeg synes ikke der er referencer til den?

Tal-Elmar (fra HoME) - var han Druedain eller Haladin?

Synes det er lidt oplagt med tre "store" slægter "dunedainerne", dem i midten og dem fra mørket og tre små: Beor, Hador og Haladin er de tre små i "første" gruppe, og der er sikker Haradrim og flere folk fra øst til at fylde tredje. Men dem i midten er svære at dele i tre, hvis det fx. skal omfatte hobbitterne, druedainerne, rhovanions folk etc...Det synes alligevel lidt oplagt at dele menneskerne på dene måde 3x3 = 9. Tolkien delte utroligt mange ting i tre (og ikke bare i elvernes verden) ... hmm hvad siger I til denne model (og forklaring til ni menneske ringe)? 85   Medie / Links / Re: Hobbiten  on: May 31, 2010, 23:36:05  
Started by Elatan | Last post by Arien
Jeg ved godt hvad 3D handler om, men det betyder ikke at jeg synes det er bedre.


Del Toro meddelte tidligere i dag at han ikke længere skal instruere de to film. Han er med til at skrive de sidste manuskript færdig.
Jeg synes det er rigtig ærgerligt. Jeg var ved at falde for projektet med Del Toro i spidsen. Han har nogle fortæller-egenskaber og en fascination med væsner som passede rigtig godt.
Før del Toro var en del af projektet havde jeg meget svært ved at finde en instruktør jeg gerne ville se i jobbet, og jeg har ikke nemmere ved det nu...

 86   Medie / Links / Re: Hobbiten  on: May 31, 2010, 17:03:51  
Started by Elatan | Last post by Beren
Arien du har helt misforstået konceptet med 3d.

3d letter faktisk din hjernes arbejde og gør det meget lettere at nyde en film.
Når du ser en 2d film, skal hjernen fortolke og vurdere i langt højere grad, hvad der er hvor i forhold til hinanden, men 3d, så sker det helt naturligt, så ja, når hjerne skal genskabe oplevelsen, så er det både nemmere og bedre.

3d er helt sikkert kommet for at blive og som minimum, bør alle visuelt stærke film være i 3d.

 87   Medie / Links / Re: Hobbiten  on: May 28, 2010, 11:38:21  
Started by Elatan | Last post by Arien
Seneste nyt:
FIlmene har ikke fået grønt lys endnu, og 3D er ikke sikkert.

 88   Generelt / Imladris.dk / Re: imladris.dk/old  on: May 22, 2010, 14:56:07  
Started by Merry | Last post by DPhreak
Jeg har fikset det

 89   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Om menneske racerne  on: May 16, 2010, 18:09:28  
Started by dixie | Last post by Lathspell
Jeg har prøvet at samle de oplysninger om mennesker fra UT og HoME, og uden at kunne dokumentere det på stående fod, mener jeg:

1. Druedain talte deres eget sprog, men brugte også Haladrin. Haladrin er nært beslægtet med Beorisk og fjernere med Hadorisk. Adunaic stammer mest fra Hadorisk, men har også elementer fra Beorisk.

2. Der må også have været Haladin med til Numenor og nogle få familier Druedain, som forlod øen i sidste halvdel af 2. alder.

3. Folk beslægtede med Hadors hus boede i 2. alder omkring Skumringssøen, og ganske rigtigt mødtes de med de første Numenoreanere, da de kom tilbage til Numenor.

4. Dysterlændingene er beslægtede med Haladin; og det må være Druedain, der lavede Pykelmændene, de havde ry for at hugge figurer i træ og sten.

5. De dødes konge må være beslægtet med Haladin, mener han må være af Dysterlændingenes folk.

6. Østerlændingene: Bor og Ulfangs folk mener jeg er nævnt som værende i slægt med Haladin, og dermed også Dysterlændingene. Vil også mene, de er i slægt med Rhovanions folk.

7. Snemændene vides der ikke meget om, ikke mere end der er nævnt i Appendix.

 

 90   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Om menneske racerne  on: May 16, 2010, 11:52:12  
Started by dixie | Last post by dixie
Hej alle

Prøver lige igen med en stribe spørgsmål (denne gang om menneskeracerne). Har sværtve at overskue hvordan de forskellige folk hænger sammen, specielt relationen med stammerene fra den første alder til dem som findes i den tredje.

1: Haleths folk og Draudanerne er ikke relaterede, de levede blot sammen i Beleriand og havde (næsten?) samme sprog? Korrekt? - og Adunaic har ingen relation hertil (kommer fra de to andre stammer Hador, Beor)

2: Størsteparten af de folk som tog til Midgård var af Hadors hus, men der var også nogle få af Beors slægt, fx stammer Erendis derfra?
Var der nogle af Haleths hus? Det ser også ud til at der var Druadanere (med deres eget sprog), men de forlod øen igen? (hvordan, hvornår). Hvor boede de på øen?

3: Der var folk af de tre edain slægter som blev tilbage i Midgård (som aldrig kom til Beleriand/Numenor). Hvor boede de, og hvad blev af dem?
Tror nok Numenorianerne mødtes med dem, da de kom retur til Midgård (på GilGalads foranledning)

4: Dysterlændingene er de relaterede til Druadanerne? til Haleths folk? Var der dem som byggede de mærkelige figurer i Dysterharge?

5: Og kongen af bjergene (ham hvis folk blev til de døde), hvilken stamme tilhørte han?

6: Der kom også andre stammer til Beleriand (Bor og Ulfang) i den første alder. Hvem var de og hvad blev der af deres folk (Dysterlændinge, Rhovanions "Nordmænd" eller?

7: Hvad med snemændene? Hvem er de. Vides der overhovedet noget om dem udover fra Arveduis møde med dem?


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines