Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
June 24, 2018, 03:04:39

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3961 Posts in 515 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
 81   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hvad synes du om Peter Jacksons 2. del af Hobbitten?  on: December 18, 2013, 01:05:49  
Started by Merry | Last post by Hrorvendel
100 procent mener altså, at flimen er elendig. Men visuelt er den fantastisk, såvel Mirkwood som Wood-Elves' Palace, Lake Town, Lonely Mountain og Smaug's Lair, men opholdet hos Beorn er ultrakort og virker meningsløst. Jackson har opfundet en kvindelig elver, der starter en trekant med Orlando Bloom, undskyld Legolas fra Ringenes Herre og Kili the Dwarf. Gandalf vader ind i Dol Guldur, The Necromancer's højborg og møder - naturligvis - Sauron fra Ringenes Herre og en masse orker. Disse orker angriber både dværgene og indbyggerne i Lake Town, og det hele ender i kaos; det virker som om, at PJ har prøvet at genskabe elementer fra Ringenes Herre for at publikum kan se en sammenhæng, der ikke findes. Man må frygte for 3'eren, men der er heldigvis et helt år til. PJ synes besat af konflikten mellem Godt og Ondt, "there will always be evil" og han har sikkert et universelt opgør på The Lonely Mountain klar til 3'eren, hvor så Sauron, Saruman, alverdens orker, De Ni Ringånder kæmper mod dværge, elver og mennesker og Gandalf, og mon ikke Aragorn, Galadriel og andre dukker anakronistisk op fra Ringenes Herre og giver en hånd med for Middle Earth. Det skal lige med, at selv bogen The Hobbit's andet højdepunkt, det første er gåde-scenen med Bilbo og Smeagol, samtalen mellem Bilbo og Smaug, (også) er blottet for bogens humor.

 82   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Hvad synes du om Peter Jacksons 2. del af Hobbitten?  on: December 13, 2013, 22:20:13  
Started by Merry | Last post by Merry
Hvad synes du om 2. del af filmatiseringen af Hobbitten?

 83   Generelt / Nyheder / Tv-klip og avisartikler om Tolkien-udstillingen på Nyborg Slot  on: December 12, 2013, 11:33:02  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Udstillingen "Tolkiens Univers – et ekko af middelalderen" åbnede på Nyborg Slot 11. december 2013 samtidig med verdenspræmieren på anden del af Peter Jacksons filmatisering af Hobbitten.

 84   Generelt / Nyheder / Ny hobbitfilm trætter orkmætte filmanmeldere  on: December 11, 2013, 12:03:12  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Film nr. 2 i Peter Jacksons filmatisering af Hobbitten får en blandet modtagelse af de danske filmanmeldere. "Andet kapitel i Hobbitten-trilogien er superflot, men bliver lidt kedelig i længden," skriver Ritzau bl.a.

 85   Generelt / Nyheder / Ringenes Herre er Emil Thorups yndlingsfilm  on: December 11, 2013, 12:00:25  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Tv-værten Emil Thorup elsker Peter Jacksons filmatisering af Ringenes Herre. Det fremgår af en artikel og video på Dr.dk.

 86   Generelt / Nyheder / Stor Tolkien-udstilling på Nyborg Slot fra 11. december til 16. marts  on: December 06, 2013, 14:16:34  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Onsdag 11. december kl. 16 åbner en stor Tolkien-udstilling på Nyborg Slot med en privat samling af genstande fra Peter Jacksons filmatisering af Ringenes Herre og Hobbitten. Muligheden er enestående og fuldstændig unik, både fordi samlingens størrelse er uden sidestykke i Europa - hvis ikke i verden - og fordi ingen andre steder uden for New Zealand, hvor disse ting produceres, har man haft adgang til at se dem samlet.

Åbningstalen kl. 16 holdes af Lars-Terje Lysemose, som var i New Zealand under filmatiseringen af RIngenes Herre, og som i 1992 var medstifter af Imladris – Danmarks Tolkienforening.

 87   Generelt / Nyheder / Ny guidebog til 2. del af filmatiseringen af Hobbitten udgives af Gyldendal  on: December 06, 2013, 14:15:37  
Started by Rådet | Last post by Rådet
6. november udkom en ny guide på dansk til filmatiseringen af Hobbitten 2. Den er skrevet af Jude Fisher, og henvender sig til fans i alle aldre og er med flotte billeder fra filmen, der får premiere i Danmark 11. december.

 88   Generelt / Nyheder / Foredrag i Nakskov: "Et eventyr med Tolkien"  on: October 18, 2013, 10:25:51  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Er du tilfældigvis i Nakskov i morgen, lørdag, holder jeg et foredrag på biblioteket kl. 13.30 under overskriften "Et eventyr med Tolkien".

Oplægget lyder således:

"John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) var professor i engelsk sprog og litteratur, da han skrev sine eventyrlige fortællinger om hobbitter, orker og elverfolk. Den pæne gentleman viste sig at være alt andet end kedelig, for bag det ydre glimt af en tør professor, gemte der sig en sprudlende fantasi og en stor glød for sprog og mytologi. Tolkiens kendteste værker er Hobbitten (1937), Ringenes Herre (1954-55) og den posthumt udgivne Silmarillion (1977), og da han døde i 1973, 81 år gammel, var hans livsværk allerede blevet en levende del af den nutidige mytologi – og intet tyder på, at han nogen sinde vil blive glemt!

Lars-Terje Lysemose er journalist og var i 1992 medstifter af Imladris – Danmarks Tolkienforening. Hans store passion for Tolkiens eventyr har ført ham til USA, hvor han har gransket og bladret i Tolkiens originale manuskripter, til Oxford i England, hvor han har mødt to af Tolkiens voksne børn, og til New Zealand, hvor han i år 2000 var ude på flere af filmsættene til Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre". Senest har Lars-Terje i forbindelse med filmatiseringen af "Hobbitten" medvirket i en række radioprogrammer om Tolkien og blev fx udnævnt til intet mindre end ugens orakel af Sara og David på P3!

Lars-Terje vil fortælle både om hobbitternes far og om sine egne eventyr. Og så kaster han gerne lys over spørgsmålet om, hvorvidt elvere egentlig har spidse ører."

 89   Tolkien og hans forfatterskab / Tolkiens Mytologi / Re: Grey Havens  on: October 07, 2013, 23:30:55  
Started by Hrorvendel | Last post by Hrorvendel
Nå, det lader til, at Children of Hurin og Beren og Luthien m.m. finder sted i The First Age, og så er den Middle-Earth, vi kender fra LOTR og The Third Age, også skueplads for The Second Age, hvori der bare ikke rigtig sker noget. Men nu læser jeg The Silmarillion for anden gang og finder ud af det.

 90   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Hobbitten 1 er en skandale  on: October 06, 2013, 00:49:15  
Started by Hrorvendel | Last post by Hrorvendel
Jeg har læst indlæggene om Jacksons filmatisering af "Hobbitten", men det sidste var fra februar 2013, så "moderator" opfordrede mig til at starte et nyt emne; overskriften siger vist det meste. Nu har jeg netop genlæst bogen og indrømmer, at The Necromancer, som Tolkien i brev til forlægger i indledning til The Silmarillion erklærer er identisk med Sauron, spiller en vis rolle, idet Gandalf er optaget af kampen mod The Necromancer, mens Bilbo og dværgene går gennem alle mulige trængsler. Så frygter jeg for Hobbitten 2 og 3, for i Hobbitten 1 gæsteoptræder Saruman og Galadriel jo fuldstændig latterligt, og så er der Bolg the Goblin, der i filmen er sin egen far, Azog, og som man kan forvente tildeles en hovedrolle i Hobbitten 3, og Jackson vil uden tvivl hævde, at denne Azog er styret af Saruman - der efter min bedste overbevisning på dette tidspunkt ikke så meget som overvejer at slå ind på skurkebanen. I Jacksons univers er man enten god eller ond, alle der ikke er med os er imod os og i ledtog med Sauron. Dette er et ødelæggende og deprimerende attentat på Tolkiens verden, hvor naturkræfter som f.eks. Cahadras the Mountain, men sandelig også enterne og Bombadil, suverænt selv bestemmer, hvem de "holder med". Ikke desto mindre var og er jeg begejstret for Ringene-filmen, men Hobbitten blander det hele sammen og det bliver sikkert værre endnu. Jeg har ikke sympati med de stakler, der er nødt til at knytte forbindelse mellem Hobbitten og Ringene, de kan bare læse bøgerne og forstå.


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines