Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
August 30, 2014, 14:11:07

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3891 Posts in 452 Topics by 175 Members
Latest Member: Sammy17
* Home Help Search Calendar Login Register
 71   Generelt / Nyheder / Re: Tolkien Læsedag 2011  on: March 23, 2011, 17:11:28  
Started by Rådet | Last post by Merry
Det lyder som et hyggeligt arrangement. Jeg regner med at dukke op Smiley

 72   Generelt / Nyheder / Tolkien Læsedag 2011  on: March 22, 2011, 17:53:49  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Bri Arrangerer Tolkienlæsedag den 25. marts kl. 16. på Hovedbiblioteket i København:
Vi er i år blevet inviteret til Hovedbiblioteket for at læse højt fra Tolkiens bøger. Kim Skovbye,komponist, sangskriver, digter og harpespiller møder også op, og i en halv times tid har vi sammen fornøjelsen at bringe Tolkiens verden til live.

 73   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Rammas Echor  on: January 27, 2011, 20:23:04  
Started by Lathspell | Last post by Lathspell
Er der nogen, der ved, hvornår og i hvilken anledning Rammas Echor, Minas Tiriths yderste forsvarsvold, blev bygget?

Min bror nævnte, at Ghan-Buru-Ghan, Vosernes gamle høvding, sagde, at der var blevet brudt sten til den 'nye mur' i Stonewain-valley; og det var måske i Denethor I's tid som marsk, da folk blev evakueret fra Ithilien. Rammas skulle derfor ikke så meget beskytte Minas Tirith, som den skulle beskytte Pelennorsletten, hvor det meste af MTs fødevarer blev dyrket. Med et areal omtrent som Bornholm skullde den med intensiv dyrkning kunne frembringe føde nok til en by på 20-30.000 indbyggere.

Rammas har nok ikke været bemandet, det har der simpelt hen ikke været soldater nok til; men man kan forestille sig, at Rangers har holdt til i garnisoner på den og har kunnet rykke hurtigt ud, når der var orcraids og i det mindste stoppe orker på vej væk, så de ikke fik noget ud af deres togter.

 74   Generelt / Nyheder / Re: Hobbitten bliver film  on: October 25, 2010, 12:13:41  
Started by Rådet | Last post by Arien
Så er skuespillerne ved at komme på plads.


http://popwatch.ew.com/2010/10/21/the-hobbit-martin-freeman-to-play-bilbo/

 75   Generelt / Nyheder / Hobbitten bliver film  on: October 17, 2010, 08:30:27  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Det er officielt bekræftet. Peter Jackson er instruktør når de starter med indspilningen af Hobbitfilmene til februar 2011. Der skal være præmiere på de to film i december 2012 og 2013.

 76   Generelt / Nyheder / Troldspejlets Seere: Ringenes Herre verdens bedste fantasyfilm  on: October 16, 2010, 21:29:11  
Started by Rådet | Last post by Rådet
I Troldspejlets afstemning om hvilken Fantasy-film der er verdens bedste vandt Ringenes Herre suverænt. Filmtrilogien fik over 2000 stemmer (45% af det samlede stemmetal).

Efter Ringenes Herre blev det som nummer 2 Harry Potter og nummer 3 blev Avatar.

 77   Generelt / Nyheder / Den danske Gandalf er død  on: October 14, 2010, 15:27:39  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Operasangeren Ulrik Cold er død. Han lagde stemme til Gandalf i The Tolkienensembles musikalske versioner af digtene fra Ringenes Herre.

 78   Generelt / Nyheder / Ringenes Herre i afstemning  on: September 18, 2010, 12:38:24  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Troldspejlet på DR har lavet en afstemning om hvilken fantasy-film der er den bedste. Ringenes Herre er en af mulighederne.

 79   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Om menneske racerne  on: June 11, 2010, 18:35:09  
Started by dixie | Last post by Gryfgory
Ja, for der mangler i hvert fald mange menneskeslægter Smiley

Rhovanion, Khand, Harad, dysterlændinge m.fl.

 80   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Om menneske racerne  on: June 06, 2010, 23:42:15  
Started by dixie | Last post by Lathspell
Jeg tror, der er en forbindelse mellem Bëors folk og så, ja faktisk Beorn fra Hobbitten - eller i det mindste en parallel: Beorn spiser lige som Beren ikke kød, og de er begge skindbyttere. De kommer fra bjergene (Dor Thonion hhv. Hithaeglir) og er venner med fugle og dyr. Selv om den gode professor ikke har nævnt det, vil jeg tro, han har ment, at de er ud af samme slægt. Bëors Hus var det talmæssigt mindste af de tre huse, de allerfleste af dem slog sig ned i Dor Thonion, hvor de blev stærkt decimerede under 1. alders krige. Resten drog med til Numenor, hvor de blev blandet op i Hadors folk og muligvis også Haladin. Men nogle få af Bëors slægt kan godt være blevet tilbage i det østlige Midgård, enten fra før vandringen mod vest, eller de kan have nægtet at rejse over havet og er så draget østpå i 2. alder. Det er mit bedste bud.

Tal-Elmar må være af blandet Haladin og Hadorisk slægt. Hans farfar Buldar er af det folk, der senere blev fordrevet til Dysterland, men hans farmor Elmar synes at være af eotheod-folket, Rohirrims forfædre fra den sydlige del af Anduin-dalen, eller endda fra landskabet øst for Mirkwood. Druedain bliver antydet at være et af de tre folk, de betragter som fjender: 'the wild men of the mountains and the woods' (s 426).

Det med de opdelinger i tre skal nok tages med et gran salt; det kommer an på, hvem i fortællingerne, der foretager opdelingen. For Numenorianerne er det selvfølgelig dem selv, der er 'lysets folk', Rohirrim og evt. skovfolk fra Anduin-dalen, Dale og andre fredelige folk som f.eks. Hobbitter er 'tusmørke-folk', mens fjenderne under én kam er 'mørkemænd'. Men selvfølgelig er det fristende at prøve at opstille dem som 9 slægter, hvilket jeg da også har gjort selv. Der bliver vel egentlig nævnt 9 menneskeslægter: 1, 2 og3: de tre Huse; 4: Druedain; 5: Østerlændinge (1. alder); 6: Lossother; 7: Østerlændinge (3. alder, incl. vognkørerne); 8: Variager og 9: Haradrim. Hobbitterne nævner jeg ikke her, da jeg mener, de har en anden oprindelse. Men selvfølgelig har der da været masser af andre folkeslag rundt omkring, der blot ikke optræder i fortællingerne.


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines