Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
January 21, 2018, 00:57:14

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3953 Posts in 507 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
 71   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten 1 er en skandale  on: December 23, 2013, 00:50:39  
Started by Hrorvendel | Last post by iceman
Problemet er vist bare at mange af dem der ikke har læst bøgerne heller vil bruge tid på det men alene se filmene.  Sad
Filmen er en god film, det er bare ikke en filmatisering af "Hobbitten". Peter Jackson lægger et møde af Det Hvide Råd ind i en sammenhæng langt senere end det skete i kronologien. Men det ved dem der ikke har læst bøgerne ikke og historien skal bindes sammen. Kronologien bliver slået itu, men det er en film der skal afvikles på en bestemt tid og så bliver der hugget og klippet.

Heldigvis er Azog/Bolg ikke styret af Saruman men Sauron/the Necromancer ved vi nu da Hobbitten 2 er set. Saruman har ikke slået ind på skurkebanen men er som Tolkien også skriver uvillig til at lade Det Hvide Råd agere mod en indbildt fare - set fra hans synspunkt. En god naiv gang djævelens advokat som virker påtaget. En hovskisnovski person der har fået magt som han har agt og som alene vil bruge magten til at fremme sig selv. Uden endnu at være en skurk.
Galadriel finder jeg til gengæld er stærkere i denne end i Ringenes Herre.

Filmen sætter sig dog mellem to stole da den fastholder den barnlige dialog fra bogen men tegner en mørk voksen verden. Det får mødet med Elrond i Kløvedal og den store Ork i Moria til at virke ret latterlige.

Mødet med Gollum er heldigvis den stærkeste scene i filmen. En dejlig skizofren ond Gollum overfor en stadig naiv Bilbo. Herligt.

En skandale - som filmatisering af "Hobbitten" JA. Som film - tja; nej.

 72   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hvad synes du om Peter Jacksons 2. del af Hobbitten?  on: December 23, 2013, 00:30:41  
Started by Merry | Last post by iceman
Jeg synes filmen som film er god!
Som en filmatisering af "Hobbitten" er den mindre god. Meen Hobbitten er en børnebog og med det omdømme vil det selvfølgelig være svært at lokke tilstrækkelig med kunder i biografen. Der skal mere til. Og det havde jeg heller ikke forventet efter al foromtalen.

Peter Jackson har igen vendt lidt rundt på kronologien da det møde i Det Hvide Råd som holdes i Kløvedal i Hobbitten 1 faktisk finder sted 2851 i den anden alder. Gandalf forllader Bilbo og dværgene for at tage til møde igen under rejsen mod Erebor 2941 i den anden alder. Men det er for os nørder at vide og en film der skal lokke folk med mindre kendskab i biografen skal binde tråde sammen som ikke altid er synlige. Det kan så gøres mere eller mindre elegant.
Det synes jeg egentlig PJ løste elegant i Hobbitten 1.

Azog overraskede mig i Hobbitten 1 men jeg synes det gav en rød tråd i forhold til bogen selvom Bolg havde været et bedre valg. Det er svært at spinde en interessant film der skal holde folk i biografen i 2½ time uden at der sker noget udover at 13 dværge, en uddød fra Flores og en troldmand rejser gennem fremmede lande hvor folke synger mærkelige sange og taler fremmede sprog. Der skal ske noget i film i dag! Og beskrivelsen af rejsen i "Hobbitten" indtil Moria er kedelig. Den føltes langtrukken og jeg forstår dem der opgav bogen der.

Tauriel overraskede mig. Jeg havde set en plakat - ikke læst den - hvor hun lignede Liv Tyler med rødt hår. Underligt. Men jeg synes figuren fungerer i filmen. Det er stadig filmen ikke filmatiseringen af bogen det drejer sig om. Hun hiver Legolas med sig ud og jage Ork - en fin tråd til afslutningen af Ringenes Herre 1. Og nej Legolas er ikke i "Hobbitten" men når man har læst RH ved man at han må have været der. Hvad lavede han så? Festede og drak vin som de andre elvere eller noget konstruktivt? PJ får Tauriel til at trække ham op og deltage i festen. Tråd til RH 1. Da Galadriel ikke er med i denne film må der være en anden kvinde i pagt med naturen som kan sørge for at der bliver sat noget i gang. Hendes "romance" med Kili håber jeg så forbliver en forblindelse af en ung dværg i stil med Gimli's i RH 2. Men det vrar jo også blot en feberdrøm! Må hun blive slået ihjel i Fem Hære slaget! Eller i det mindste få lov til at slå kludene sammen med Legolas.

Bolg som forfølger var ok. Der skal jo være en skurk. Og på sin vis var det rart at få Zombie Azog flyttet til de dødes by.

Magt korrumperer; Thorin vil være konge under bjerget og have kongestenen og bliver mere og mere fanatisk i sin færd. Thranduil lukker sig inde til stormen er ovre en sand opportunist. Søby's fyrste er til salg for guld.
Den gode konge lader sig dog ikke korrumpere - Bard fragter fisk til de fattige undersætter i Søby og som Aragon i PJ stil frabeder han sig at herske. Med sort langt hår og skæg. Det er sort og hvidt - de gode mod de onde. Selvom ondskab også har holdt sit indtog blandt de gode - hos Thorin og Bilbo, der har fundet sin "dyrebare".

Bilbo's store scene - hans møde med Smaug er desværre forsimplet. Det er sammen med mødet med Gollum to af de bedste scener i bogen. Her er det fladt. Flot men fladt. Hvor jeg savnede at se Bilbo løbe ud gennem gangen til sidødøren med Smaugs ånde i nakken! Desværre skulle Thorin have lov til at være heroisk.

Jeg synes det er en virkelig god film. Det er stadig ikke en god filmatisering af "Hobbitten". Forventer du det sidste - men hvem gør det efter Hobbitten 1 - så bliver du bare skuffet.  Wink

 73   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hvad synes du om Peter Jacksons 2. del af Hobbitten?  on: December 18, 2013, 01:05:49  
Started by Merry | Last post by Hrorvendel
100 procent mener altså, at flimen er elendig. Men visuelt er den fantastisk, såvel Mirkwood som Wood-Elves' Palace, Lake Town, Lonely Mountain og Smaug's Lair, men opholdet hos Beorn er ultrakort og virker meningsløst. Jackson har opfundet en kvindelig elver, der starter en trekant med Orlando Bloom, undskyld Legolas fra Ringenes Herre og Kili the Dwarf. Gandalf vader ind i Dol Guldur, The Necromancer's højborg og møder - naturligvis - Sauron fra Ringenes Herre og en masse orker. Disse orker angriber både dværgene og indbyggerne i Lake Town, og det hele ender i kaos; det virker som om, at PJ har prøvet at genskabe elementer fra Ringenes Herre for at publikum kan se en sammenhæng, der ikke findes. Man må frygte for 3'eren, men der er heldigvis et helt år til. PJ synes besat af konflikten mellem Godt og Ondt, "there will always be evil" og han har sikkert et universelt opgør på The Lonely Mountain klar til 3'eren, hvor så Sauron, Saruman, alverdens orker, De Ni Ringånder kæmper mod dværge, elver og mennesker og Gandalf, og mon ikke Aragorn, Galadriel og andre dukker anakronistisk op fra Ringenes Herre og giver en hånd med for Middle Earth. Det skal lige med, at selv bogen The Hobbit's andet højdepunkt, det første er gåde-scenen med Bilbo og Smeagol, samtalen mellem Bilbo og Smaug, (også) er blottet for bogens humor.

 74   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Hvad synes du om Peter Jacksons 2. del af Hobbitten?  on: December 13, 2013, 22:20:13  
Started by Merry | Last post by Merry
Hvad synes du om 2. del af filmatiseringen af Hobbitten?

 75   Generelt / Nyheder / Tv-klip og avisartikler om Tolkien-udstillingen på Nyborg Slot  on: December 12, 2013, 11:33:02  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Udstillingen "Tolkiens Univers – et ekko af middelalderen" åbnede på Nyborg Slot 11. december 2013 samtidig med verdenspræmieren på anden del af Peter Jacksons filmatisering af Hobbitten.

 76   Generelt / Nyheder / Ny hobbitfilm trætter orkmætte filmanmeldere  on: December 11, 2013, 12:03:12  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Film nr. 2 i Peter Jacksons filmatisering af Hobbitten får en blandet modtagelse af de danske filmanmeldere. "Andet kapitel i Hobbitten-trilogien er superflot, men bliver lidt kedelig i længden," skriver Ritzau bl.a.

 77   Generelt / Nyheder / Ringenes Herre er Emil Thorups yndlingsfilm  on: December 11, 2013, 12:00:25  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Tv-værten Emil Thorup elsker Peter Jacksons filmatisering af Ringenes Herre. Det fremgår af en artikel og video på Dr.dk.

 78   Generelt / Nyheder / Stor Tolkien-udstilling på Nyborg Slot fra 11. december til 16. marts  on: December 06, 2013, 14:16:34  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Onsdag 11. december kl. 16 åbner en stor Tolkien-udstilling på Nyborg Slot med en privat samling af genstande fra Peter Jacksons filmatisering af Ringenes Herre og Hobbitten. Muligheden er enestående og fuldstændig unik, både fordi samlingens størrelse er uden sidestykke i Europa - hvis ikke i verden - og fordi ingen andre steder uden for New Zealand, hvor disse ting produceres, har man haft adgang til at se dem samlet.

Åbningstalen kl. 16 holdes af Lars-Terje Lysemose, som var i New Zealand under filmatiseringen af RIngenes Herre, og som i 1992 var medstifter af Imladris – Danmarks Tolkienforening.

 79   Generelt / Nyheder / Ny guidebog til 2. del af filmatiseringen af Hobbitten udgives af Gyldendal  on: December 06, 2013, 14:15:37  
Started by Rådet | Last post by Rådet
6. november udkom en ny guide på dansk til filmatiseringen af Hobbitten 2. Den er skrevet af Jude Fisher, og henvender sig til fans i alle aldre og er med flotte billeder fra filmen, der får premiere i Danmark 11. december.

 80   Generelt / Nyheder / Foredrag i Nakskov: "Et eventyr med Tolkien"  on: October 18, 2013, 10:25:51  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Er du tilfældigvis i Nakskov i morgen, lørdag, holder jeg et foredrag på biblioteket kl. 13.30 under overskriften "Et eventyr med Tolkien".

Oplægget lyder således:

"John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) var professor i engelsk sprog og litteratur, da han skrev sine eventyrlige fortællinger om hobbitter, orker og elverfolk. Den pæne gentleman viste sig at være alt andet end kedelig, for bag det ydre glimt af en tør professor, gemte der sig en sprudlende fantasi og en stor glød for sprog og mytologi. Tolkiens kendteste værker er Hobbitten (1937), Ringenes Herre (1954-55) og den posthumt udgivne Silmarillion (1977), og da han døde i 1973, 81 år gammel, var hans livsværk allerede blevet en levende del af den nutidige mytologi – og intet tyder på, at han nogen sinde vil blive glemt!

Lars-Terje Lysemose er journalist og var i 1992 medstifter af Imladris – Danmarks Tolkienforening. Hans store passion for Tolkiens eventyr har ført ham til USA, hvor han har gransket og bladret i Tolkiens originale manuskripter, til Oxford i England, hvor han har mødt to af Tolkiens voksne børn, og til New Zealand, hvor han i år 2000 var ude på flere af filmsættene til Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre". Senest har Lars-Terje i forbindelse med filmatiseringen af "Hobbitten" medvirket i en række radioprogrammer om Tolkien og blev fx udnævnt til intet mindre end ugens orakel af Sara og David på P3!

Lars-Terje vil fortælle både om hobbitternes far og om sine egne eventyr. Og så kaster han gerne lys over spørgsmålet om, hvorvidt elvere egentlig har spidse ører."


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines