Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
May 24, 2015, 11:12:23

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3924 Posts in 484 Topics by 187 Members
Latest Member: Flatbeard
* Home Help Search Calendar Login Register
 71   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten  on: February 21, 2013, 12:41:57  
Started by Pengolodh | Last post by chahboun
NU er det noget tid siden jeg så filmen, men jeg er først blevet medlem nu her så derfor poster jeg først nu!

Det gode:   Grin

1. Jeg er helt enig med at bogen har en mere barnlig humor og den charme forbliver i filmene på trods af kampscenerne er mere rå. Dog synes jeg bare det gør filmen federe med lidt ekstra acktion Tongue.

2. Derudover er filmen fyldt med en masse gode detaljer, navne, steder osv. Som jo egentlig er irrelevante i forhold til filmen, men det rammer godt for den "hardcore" tolkien fan der har læst bøgerne nogle gange. LOTR var mere en film hvor der var plads til alle, men som kæmpe tolkien fan er det jo bare godt at de har gjort Hobbitten mere detaljeret. Jeg tænker især på scenen hvor Gandalf dræber the great goblin.

3. Jeg elsker sangene! Hvis man har hørt lydbøgerne kan man også høre at sangene i filmen prøver at fange den melodi som tolkien selv har lagt ud med.

4. Som også nævnt tidligere er den også flot lavet, men lagde i også mærke til hvordan herredet, bag end, kløvedal m.m ligner scenerne fra LOTR filmene, men er blevet gjort anerledes? De har flyttet rundt på planter, "foryngret" visse steder , og det er fedt at der er respekt for tidslinjen, jeg havde selv frygtet de bare ville genbruge scenerne fra LOTR selvom den forgår 60 år senere.

5. I andre har slet ikke nævnt det, er jeg virkelig den eneste som synes at Ian McKellen spiller fuldstændig fantastisk på trods af hans høje alder og kræft, det er altså imponerende! Richard Armitage og Martin Freeman var også præcis som jeg forventede. Dog vil jeg sige at Thorin virker mere sympatisk i filmen end i bogen, men det kan jo ændre sig når vi nærmer os slutningen. 

Det dårlige:  Angry

1. Der er blevet nævnt at karakterer ikke ligner dem selv. Jeg savner at Balin går hen og bliver mere den søde rare hygge onkel der taler med og hjælper Bilbo. Jeg savner at Bombur bliver en mere komisk karakter, derudover kan jeg godt forstå at man vælger at fokusere på Thorin, Balin, Fili og Kili, men jeg var skuffet over at ingen af de andre havde replikker i filmen. Jeg ved godt de ikke siger så meget i bøgerne heller, men stadig.

2. Forbindelsen mellem LOTR og hobbitten er tydelig, og jeg husker også at P. Jackson sagde han ville lave sammenkoblinger, og det fungerer fint. Jeg er dog ligesom førnævnt irreteret over Elrond, men det meste af min vrede går altså udover Saruman. Allerede første gang han åbner munden får man jo følelsen af at han er blevet ond. Hvilket i mine øjne er meget forkert!

Det jeg ikke kan tage stilling til.   Huh

1. Radagast er uden tvivl bragt ind fra unfinished tales for at kunne forklare hvor Gandalf bliver af når han forlader dem. I bogen står der jo bare til sidst at Gandalf fortæller at han fordrev en nekromancer fra dunkelskov. At radagast gandalf og måske saruman og andre istari skal samles og fordrive den nekromancer kan måske godt fungere som en sidehistorie. Men jeg er lidt bange for at P. Jackson kører for langt ud.

2.  Azog, Bolg .... Hmmmmm jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene... Jeg kan godt lide at der er nogen der jagter dem, jeg kan bare ikke lide P. Jackson opfinder en rolle til Azog NÅR HAN ER DØD!!!!!, Det er Bolg der i appendixet kæmper mod dværgene. det er ham der skulle have forfulgt dem.  Det er også ham der kommer med kæmpehæren til sidst, det havde da gjort det hele bedre at personen som har jagtet dem i tre film dør i det endelige slag.


ALT I ALT.  Wink

Fantastisk film men ALT FOR KORT!!! Cheesy, glæder mig så meget til del to i december!!!

 72   Medie / Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre" / Re: Hobbitten  on: January 22, 2013, 07:58:44  
Started by Pengolodh | Last post by Merry
Hey Tass, hvad syntes du så? Wink

 73   Generelt / Nyheder / Kino TV fra gallapremieren i London  on: January 15, 2013, 13:29:25  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV var med til gallapremieren i London på første del af Peter Jacksons filmatisering af "Hobbitten".

 74   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Martin Freeman  on: January 15, 2013, 13:28:22  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede i forbindelse med premieren på første del af "Hobbitten" Martin Freeman, alias Bilbo Sækker (den unge). Her fortæller han om at blive verdenskendt som hobbit, og at han faktisk aldrig har læst nogen af Tolkiens bøger.

 75   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Andy Serkis  on: January 15, 2013, 13:25:59  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede i forbindelse med premieren på første del af "Hobbitten" Andy Serkis, alias Gollum/Smeagol. Her fortæller manden bag væsnet om at forberede sig til rollen og om aldrig at blive set.

 76   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Peter Jackson  on: January 15, 2013, 13:23:07  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede Peter Jackson i forbindelse med premieren på første del af "Hobbitten". Hobbitten-instruktøren fortæller her om konsekvenserne ved at udleve sin drøm.

 77   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Richard Armitage  on: January 15, 2013, 13:21:35  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede forud for premieren på første del af "Hobbitten" Richard Armitage, alias dværgenes leder Thorin. Her taler han om ansigtsprotese, inspiration og forventningspres.

 78   Generelt / Nyheder / Kino TV: Interview med Sir Ian McKellen  on: January 15, 2013, 13:20:10  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Danske Kino TV interviewede Sir Ian McKellen, alias Gandalf, i forbindelse med premieren på første del af Peter Jacksons filmatisering af "Hobbitten".

 79   Generelt / Nyheder / Susse Grass: Til gallapremiere på 1. del af "Hobbitten"  on: January 09, 2013, 18:07:57  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Susse Grass fra Bri – Tolkienselskabet i København blev interviewet af Gyldendal TV forud for gallapremieren af Peter Jacksons første del af "Hobbitten" i Imperial. Se udsendelsen ved at følge ovenstående link.

 80   Generelt / Nyheder / Diskussion af Hobbitten kapitel 1 og 2  on: December 26, 2012, 22:37:26  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Oplæsning og Diskussion af kapitel 1 og 2 i "Hobbitten eller ud og hjem igen" af J. R. R. Tolkien.
Folk må gerne have læst bogen hjemmefra og tænkt nogle tanker. Læs den gerne på engelsk, hvis det er muligt. Oplæsningen bliver på dansk. Hvis man har "The Annotated Hobbit" eller "The History of The Hobbit" kan det anbefales at læse dem.
Adressen ligger 5 km fra Solrød Station, der afgår busser fra Solrød Strand Station og Roskilde Station. Der kan evt. også aftales samkørsel.
Bri planlægger at holde møder for hele Hobbitten. De vil foregå den første onsdag i måneden med undtagelse af December, hvor vi ikke afholder noget møde.

Roskildevej 26, Gl Havdrup, 4622 Havdrup, Solrød, 9. januar 2013 kl. 18:00 til 21:00


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines