Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
June 23, 2017, 19:19:21

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3948 Posts in 502 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
 51   Generelt / Nyheder / Kristeligt Dagblad giver fem stjerner til den sidste film i Hobbitten-trilogien  on: December 10, 2014, 11:05:51  
Started by Rådet | Last post by Rådet
"En imponerende teknisk manifestation, hvor alle sejl er sat til i den gode histories tjeneste." Sådan konkluderer Søren Hermansen i sin anmeldelse i Kristeligt Dagblad.

Avisen gør også en del ud af de bibelske konnotationer i Peter Jacksons filmatisering.

Læs mere i Kristeligt Dagblad.

 52   Generelt / Nyheder / Jyllands-Posten giver fire stjerner til den sidste film i Hobbitten-trilogien  on: December 10, 2014, 10:56:30  
Started by Rådet | Last post by Rådet
"Finaler er nu engang bedst, når de afrundes med et brag, der måske til en vis grad kan retfærdiggøre eller endda tilgive en lidt træg vej dertil. Sådan føles det i tilfældet Peter Jacksons ”Hobbitten: Femhæreslaget”, der markerer afslutningen på det gevaldige filmværk," skriver Katrine Sommer Boysen i sin anmeldelse i Jyllands-Posten.

"For hvor de to første film i den stort anlagte trilogi virkede unødvendigt oppustede, er der lykkeligvis i tredje part så meget smæk for skillingen, at man på ingen måde sidder tilbage med følelsen af at have spildt sin tid. Tværtimod. Det, som konsekvent har været sympatisk ved Jacksons filmiske fortolkning af ”Hobbitten”, er den humor, som han har ladet gennemsyre universet. For hvor ”Ringenes Herre”-trilogien var præget af en højstemt selvtilfredshed, er der her plads til at trække på smilebåndet af det til tider absurde samsurium af elverfolk, dværge, orker og jeg skal komme efter jer. Humoren træder også fornemt i forgrunden her i afslutningen, og når den tilmed ledsages af den action og handlingspotens, som de to forrige film har savnet, begynder det virkelig at ligne noget."

Læs anmeldelsen i sin helhed i Jyllands-Posten i dag.

 53   Generelt / Nyheder / Kim Pierri fra Bri anmelder den sidste film i Hobbitten-trilogien på Politiken  on: December 10, 2014, 09:44:46  
Started by Rådet | Last post by Rådet
"Jackson rammer en del ved siden af", siger Kim Pierri bl.a. i et interview med Kim Skotte. Han giver den samlede filmtrilogi tre hjerter, men den sidste film fire hjerter. Kim Skotte er enig og giver også fire hjerter til "Femhæreslaget", og tre til den samlede trilogi.

Kim Skotte skriver i sin anmeldelse: "Jeg synes, Peter Jacksons projekt er forfejlet både mht. tonefald og format, men han lykkes på andre områder. Hvad enten man kan lide resultatet eller ej, må man konstatere, at Peter Jackson og hans medforfattere, som bl.a. tæller Guillermo del Toro, rent faktisk får fortalt ’Hobbitten’ ind i Tolkiens større historie, så det giver mening. Tolkiens ’historiske værk’ om hans fantasiverden, ’Silmarillion’, er blevet taget alvorligt."

 54   Generelt / Nyheder / Foredrag om Tolkien i Lyngby 9. december kl. 19  on: December 09, 2014, 18:19:52  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Bent Bjerring-Nielsen fortæller om Tolkien. Få et unikt indblik i Hobbitten, Tolkiens litterære univers og hans syn på kristendom.

Bent Bjerring-Nielsen er cand.mag. i dansk og musik, og han har en mastergrad i teologi. Han er præst og desuden adjunkt på 3K-uddannelsen (Kristendom, Kultur og Kommunikation). Bent har gennem sit liv holdt en række foredrag om C.S. Lewis og J.R.R. Tolkien i forskellige sammenhænge, og han har bl.a. skrevet flere bøger og en række artikler til litterære og teologiske tidsskrifter.

 55   Generelt / Nyheder / Interview med Lars-Terje Lysemose om Peter Jacksons filmatisering af Hobbitten og Ringenes Herre i P1 Morgen  on: December 09, 2014, 13:55:00  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Stiller du radioen ind på P1 i morgen omkring kl. 7.50, kan du høre et interview med undertegnede om Peter Jacksons filmatisering af Hobbitten og Ringenes Herre.

 56   Generelt / Nyheder / Howard Shores musik til filmatiseringen af Ringenes Herre på en tredjeplads blandt P1-lytternes favoritter over filmmusik  on: November 15, 2014, 15:16:22  
Started by Rådet | Last post by Rådet
P1 har de seneste uger kåret de danske lytteres top 50 over den bedste filmmusik. I denne uge afsløredes det, at tredjepladsen indtoges af Howard Shores musik til filmatiseringen af Ringenes Herre:

Her fortæller Lars Nørby bl.a.:
"Howard Shores episke bidrag til "Ringenes Herre" triologien er på nogle måder en større bedrift end selve filmatiseringen af bogen. Jeg kan ikke komme i tanke om nogle film-soundtracks, der rammer så fuldstændig rigtigt som musikken i de tre film. Udover at have skabt nogle af de mest genkendelige og gennemførte musiktemaer i filmhistorien, så har Shore skabt musik, der lige så meget er en del af Tolkien-universet, som historiens karakterer og områder. De rullende bakker i Herredet, Rohans åbne sletter og den golde slagmark foran Mordors sorte port - uden musikken var filmen ikke nær så komplet."

 57   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Ringen (naturligvis)  on: August 30, 2014, 21:50:59  
Started by dixie | Last post by Elinor
Det er beskrevet i Silmarillionen, så vidt jeg husker.

 58   Tolkien og hans forfatterskab / Den Tredie Alder / Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?  on: August 30, 2014, 21:46:42  
Started by Alatáriel | Last post by Elinor
Jeg har vel været lige omkring 9 år. Min søn begyndte i samme alder - og har nu læst både Hobitten og Ringenes Herre i hvert fald 4 gange. Historierne er jo spændende for netop denne aldersgruppe, så mit bud er, at det handler om læsefærdighed.

Og indoktrinering virker - min søn har netop vundet Tolkienkonkurrencen på Europæisk Middelalder  Grin

 59   Generelt / Nyheder / Tolkien-tema på middelalderfestival i Horsens  on: August 29, 2014, 20:28:50  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Europæisk Middelalder Festival får besøg af medstifteren af Imladris – Danmarks Tolkienforening. Du kan møde ham i Arresten lørdag den 30. august, og han fortæller gerne om sine oplevelser bl.a. fra filmsættet til Peter Jacksons filmatisering af Ringenes Herre.

Lars-Terje Lysemose er journalist og var i 1992 medstifter af Imladris – Danmarks Tolkienforening. Hans store passion for Tolkiens eventyr har ført ham til USA, hvor han har gransket og bladret i Tolkiens originale manuskripter, til Oxford i England hvor han har mødt to af Tolkiens voksne børn, og til New Zealand hvor han i år 2000 var ude på flere af filmsættene til Peter Jacksons filmatisering af "Ringenes Herre". Senest har Lars-Terje Lysemose i forbindelse med filmatiseringen af "Hobbitten" medvirket i en række radioprogrammer om Tolkien og blev fx udnævnt til intet mindre end ugens orakel af Sara og David på P3!

Du kan møde Lars-Terje Lysemose i Arresten lørdag kl. 11-12 og igen kl. 15.30-18.00. Lars-Terje medbringer nogle af sine flotte opslagsværker, og han fortæller om hobbitternes far og om sine egne eventyr. Og så kaster han gerne lys over spørgsmålet om, hvorvidt elvere egentlig har spidse ører.

Test din viden om Tolkien
Lørdag kl. 17 er der Tolkien Quiz i Arresten med Lars-Terje Lysemose som hård, men retfærdig quizmaster.

Du kan deltage enten alene eller sammen med et par kammerater. Kom og test din viden om Tolkien, Ringenes Herre og Hobbitten. Der er flotte præmier til vinderen eller vinderholdet sponseret af ejeren af samlingen i udstillingen Tolkiens univers – et ekko af middelalderen. Du kan smugtræne på Imladris’ hjemmeside, www.imladris.dk.

John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) var professor i engelsk sprog og litteratur, da han skrev sine eventyrlige fortællinger om hobbitter, orker og elverfolk. Den pæne gentleman viste sig at være alt andet end kedelig, for bag det ydre glimt af en tør professor, gemte der sig en sprudlende fantasi og en stor glød for sprog og mytologi. Tolkiens kendteste værker er Hobbitten (1937), Ringenes Herre (1954-55) og den posthumt udgivne Silmarillion (1977), og da han døde i 1973, 81 år gammel, var hans livsværk allerede blevet en levende del af den nutidige mytologi – og intet tyder på, at han nogensinde vil blive glemt!

Fredag den 29. august åbner Europæisk Middelalder Festival udstillingen Tolkiens Univers – et ekko af middelalderen. Udstillingen består af en privat samling af kopier af genstande fra filmatiseringen af J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre og Hobbitten. Du kan se smukke håndsmedede sværd og fordybe dig i de mange detaljer på knive, buer, stave, hjelme og smykker og i de fine håndmalede statuer af filmenes figurer. Du kan se den frem til den 19. oktober i Trykkeriet på FÆNGSLET. I forbindelse med middelalderfestivalen laver vi en række arrangementer og aktiviteter i Arresten med Tolkien og middelaldertema.

Læs mere om Europæisk Middelalder Festival på www.middelalderfestival.dk.

 60   Generelt / Nyheder / Tolkiens udgave af Beowulf udgivet  on: August 29, 2014, 20:26:05  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Tolkiens oversættelse af myten om Beowulf udkom tidligere i år på forlaget HarperCollins. Anmelderne er mildt sagt begejstrede:

“This is long-awaited, and hugely exciting for Tolkien readers," skiver The Guardian.

“If he had never written The Lord of the Rings he would have been famous in academic circles for writing one published lecture on Beowulf called The Monsters and the Critics. It turned things upside down. Beowulf was probably the medieval text that influenced him the most and the commentary and lectures are nuggets of gold”

The Independent: “A tantalising prospect. Tolkien’s translation of Sir Gawain is a master class in linguistic chicanery – Middle English meets Middle Earth… it will be interesting to see if it gives Heaneys Beowulf a run for its money” Simon Armitage, The Guardian


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines