Imladris.dk forum - Til forsiden
User Info
Welcome, Guest. Please login or register.
June 25, 2018, 11:48:39

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search

Key Stats
3961 Posts in 515 Topics by 192 Members
Latest Member: Nuwingi
* Home Help Search Calendar Login Register
 1   Generelt / Nyheder / Kursus med Jakob Stegelmann om bl.a. filmatiseringen af Ringenes Herre  on: May 28, 2018, 18:51:27  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Den Europæiske Filmhøjskole tilbyder i år et sommerkursus ved navn "Fantasy på film – når eventyret får vinger", der foregår 1. til 7. juli 2018. Kursusleder er Jakob Stegelmann, der har fulgt fantasyfilmen på nært hold i "Troldspejlet" i mere end 25 år, og undervejs vil der komme besøg fra folk, der både skriver, spiller og instruerer fantasy.

Se mere på højskolens hjemmeside.

 2   Generelt / Nyheder / Kronprins Frederik og prins Joachim om at få læst Ringenes Herre højt af sin mor  on: May 20, 2018, 09:46:27  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Berlingske bringer i dag, 20. maj 2018, en artikel af Thomas Larsen med overskriften: "Da Kronprinsen besluttede sig for at blive konge"

Her fremgår det, at kronprins Frederik og prins Joachim som børn fik læst Ringenes Herre højt af deres mor, dronning Margrethe, der samtidig illustrerede værket:

"Da dronning Margrethes 70-års fødselsdag blev fejret på Fredensborg Slot i 2010, rejste kronprins Frederik sig. Han indledte talen til sin mor med at fortælle, at han altid havde følt sig tryg.

»At være dit barn og din søn var i min spæde hukommelse – oplevelsen af at komme løbende ned gennem stuerne på Fredensborg for så at dreje til venstre i Røde Salon og så spurte gennem Gule Salon og ind i favnen på dig i dit arbejdsværelse,« sagde Kronprinsen.
Han fortalte også om morens oplæsning af Ringenes Herre. Tre gange på fem år nåede han sammen med prins Joachim at blive ført dybt ind i Tolkiens univers, og undervejs tegnede Dronningen udvalgte scener fra bogen.

Alt var godt, indtil han pludselig »faldt ud af eventyret«, som han formulerede det.

En dag fandt han nemlig ud af, at han ikke kunne nøjes med at være sin mors søn.

Han var også regentens søn, tronfølgeren, som en dag skulle være konge.

Fra det punkt fulgte en opslidende kamp, som for drengen handlede om at komme overens med skæbnen. En kamp, som blev fulgt af en befolkning, som tidligt fattede sympati for drengen og senere den unge mand, som var utilpas over at være i centrum, og som ofte snublede i sætningerne, når han stod i pressens skarpe projektørlys."

Læs hele artiklen i Berlingske.

 3   Generelt / Nyheder / Priscilla Tolkien hædres af The Tolkien Society  on: May 12, 2018, 17:54:35  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Priscilla Tolkien, yngste barn af J.R.R. Tolkien og æresmedlem af The Tolkien Society, modtager dette års pris "Outstanding Contribution Award" efter en afstemning blandt medlemmerne af The Tolkien Society.

Priscilla bor stadig i Oxford, men deltager ikke længere aktivt i aktiviteter og arrangementer hos The Tolkien Society.

 4   Generelt / Nyheder / Tolkien-klenodier solgt på auktion  on: May 12, 2018, 17:51:18  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Fem breve skrevet af J.R.R. Tolkien blev solgt på en auktion i Boston for nylig.

I et af brevene fra 24. maj 1968 skrev Tolkien: “I think the samples of illustrations you sent me are splendid. They are better pictures and also show far more attention to the text than any that have yet been submitted to me. My publishers and I decided long ago not to have The Lord of the Rings illustrated…After seeing your specimens I am beginning to change my mind".

Brevet er stilet til kunstneren Mary Fairburn. Se en af illustrationerne og læs mere ved at følge linket.

 5   Generelt / Nyheder / Ny Tolkien-bog, "The Fall of Gondolin" udkommer 30. august 2018  on: April 10, 2018, 23:11:54  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Dagens nyhed er lanceringen af en ny Tolkien-bog, "The Fall of Gondolin", som udkommer på engelsk 30. august 2018.

Bogen er redigeret af Christopher Tolkien, den af J.R.R. Tolkiens tre sønner, som også har redigeret flere af farens værker og udgivet dem posthumt.

Læs mere om bogen i linket.

 6   Generelt / Nyheder / Caspar Reiff advarer om falske billetter til Tolkien Ensemble-koncert i Schweiz  on: March 01, 2018, 12:51:34  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Caspar Reiff, medstifter af The Tolkien Ensemble, advarer i dag på Facebook om, at han er blevet bekendt med, at der sælges billetter på nettet til ikke-eksisterende koncerter med The Tolkien Ensemble i Schweiz.

Billetterne sælges bl.a. gennem Ticketcorner.ch og Actnews.ch, og koncerterne er tilsyneladende programsat til den 8. og 9. marts 2018.

The Tolkien Ensemble optræder ikke til nogen af disse koncerter, og Caspar Reiff advarer derfor imod at købe de omtalte billetter.

 7   Generelt / Nyheder / Borgmester om dagen, Tolkiennørd om natten  on: February 28, 2018, 10:47:11  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Budgetter, møder, kvadrameteranalyse og politiske forlig – det er hårdt arbejde at være borgmester. Men heldigvis har Faaborg-Midtfyn Kommunes nye borgmester Hans Stavsnager en dejlig sikkerhedsventil og et skønt sted at ”flygte” til, når det politiske klima bliver for koldt og trist.

Han slapper nemlig af med elverfolk, hobbitter og orker i Tolkiens fantastiske fantasyverden, som han efterhånden godt kan kalde sig ekspert i.

Fredag 16 marts mellem kl. 15 og 16.30 vil Hans Stavnsager på Faaborg Bibliotek fortælle om Ringenes Herre og J.R.R. Tolkien, den specielle forfatter, som var professor på Oxford universitet i engelsk sprog og middelalderlitteratur – særligt folkevandringstiden – en viden, der klart trækkes på i bøgerne.

Hans Stavnsager siger selv, at han læst alt om universet og dets ophavsmand –herunder også det kæmpestore 12 binds værk, som Tolkiens søn har samlet af hans skitser og noter. Men Stavnsager nøjes ikke med at læse, han spiller også med i et online- spil sammen med 400 andre Tolkien nørder. Spillet hedder ”Lord of the rings online”, og her han nyder at slappe af med noget, der slet ikke ligner hans hverdag.

Foredraget er for alle interesserede, det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Biblioteket serverer stærk kaffe og naturligvis "borgmesterstang” til deltagerne.

 8   Generelt / Nyheder / Kim Pierri i P1 i anledning af 80-året for udgivelsen af Hobbitten  on: January 31, 2018, 12:07:39  
Started by Rådet | Last post by Rådet
Kim Pierri, medstifter af Bri – Tolkienselskabet i København, blev interviewet om sin fascination af Tolkiens univers i P1 21. september 2017 i anledning af 80-året for udgivelsen af Hobbitten. Indslaget kan høres som podcast ved at følge linket.

 9   Generelt / Nyheder / Christopher Tolkien trækker sig som leder af The Tolkien Estate  on: November 15, 2017, 15:08:41  
Started by Rådet | Last post by Rådet
93-årige Christopher Tolkien trak sig 31. august 2017 fra posten som leder af det litterære bo efter sin far, J.R.R. Tolkien.

Udgivelsen af "Beren and Luthien" tidligere på året blev dermed hans sidste.

 10   Generelt / Nyheder / Amazon vil lave en tv-serie, der bygger på Ringenes Herre  on: November 13, 2017, 22:05:05  
Started by Rådet | Last post by Rådet
For de fleste af os har det nok bare været et spørgsmål om tid, førend nogen ville følge i Peter Jacksons fodspor og lave en ny tolkning af Tolkiens store epos. Og i dag annoncerede Amazon så, at de har indgået en aftale om at gøre Ringenes Herre til en tv-serie.

Det bliver spændende at se, hvordan den kommer til at adskille sig fra forgængerne – Bakshis tegnefilm og Peter Jacksons filmatisering.


Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines