Imladris.dk forum

Tolkien og hans forfatterskab => J.R.R. Tolkien og familie => Topic started by: Wandering Noldo on July 19, 2016, 22:37:00Title: Tolkiens forhold til træer og skove
Post by: Wandering Noldo on July 19, 2016, 22:37:00
Hej,

En af de ting jeg har bemærket de mange gange jeg har læst Ringenes Herre er hvor meget vægt Tolkien lægger på beskrivelsen af skove (og træer).

Jeg bemærkede det første gang da jeg læste RH som dreng for mange, mange år siden og blev fascineret af hans beskrivelse af Den gamle Skov. Men der er selvfølgelig også Dunkelskov, Lorien og Fangorn.

Sidenhen er jeg blevet opmærksom på denne passage fra kapitlet hvor Ringens Broderskab ankommer til Lorien:
“Da Frodo var ved at gøre sig klar til at følge efter ham, lagde han hånden på træet ved siden af stigen; aldrig før havde han så brat og så skarpt kunnet fornemme træets bark og livet under det. Han følte en glæde ved træ og ved at røre ved det, hverken som den glæde en forstmand føler, eller som den en tømrer føler. Det var glæden over selve det levende træ.”

Jeg tænker Tolkien ikke ville have skrevet sådan hvis han ikke selv var fascineret af og glad for træer.


Title: Re: Tolkiens forhold til træer og skove
Post by: Merry on November 05, 2016, 19:58:20
Ja, Tolkien så træer som levende væsner. Deraf opstod også tanken om de levende træer, som kan tale og bevæge sig – enterne.


Title: Re: Tolkiens forhold til træer og skove
Post by: Wandering Noldo on November 24, 2016, 00:25:51
Jeg synes også hans beskrivelser af skovene i Ringenes Herre er ret fantastiske, Lorien, Fangorn og Den gamle Skov, og så er der så meget af historien der foregår i eller i relation til skove.