Imladris.dk forum

Generelt => Nyheder => Topic started by: Rådet on December 16, 2014, 15:45:10Title: Nanna Münster Kinch om Hobbitten i Kristeligt Dagblad
Post by: Rådet on December 16, 2014, 15:45:10
"Historien om Bilbo, den usandsynlige helt, er grundlæggende historien om os, mener cand. mag. og Tolkien-entusiast Nanna Münster Kinch. Hun ser Bilbo som en metafor for den moderne, jævne engelske borger, der helst ville sidde derhjemme og drikke te, men som så bliver hvirvlet ind i et stort helteunivers med krige, guld og drager.Når Bilbo befinder sig i de mest omtumlede begivenheder, og dem er der mange af, ønsker han sig ofte tilbage i sin trygge hule. Der er en sjov scene til sidst i bogen, hvor nogle af disse eventyrlige personligheder i meget højspændte vendinger fortæller Bilbo, at skulle hans vej nogensinde komme forbi deres slotte, så er han meget velkommen indenfor." Hvortil Bilbo svarer, at skulle de komme forbi hans hule i jorden, så er de også meget velkomne til at komme ind og få en kop te," siger Nanna Münster Kinch.Bogen er skrevet som Bilbos egne erindringer med den rigtige titel " Hobbitten. eller Ud og hjem igen".Tolkiens historie om hobbitten er præget af Første Verdenskrig og mellemkrigstiden, og andre peger på, at hobbitterne er inspireret af de modige britiske soldater, der kæmpede bravt mod omverdenens store og onde kræfter."

Sådan skriver Philip Christoffersen og Benjamin Krasnik i en artikel i Kristeligt Dagblad 10. december. Læs artiklen i sin helhed i Kristeligt Dagblad.