Imladris.dk forum

Tolkien og hans forfatterskab => Tolkiens Mytologi => Topic started by: Hrorvendel on October 05, 2013, 18:56:12Title: Grey Havens
Post by: Hrorvendel on October 05, 2013, 18:56:12
I Tolkiens brev til en forlægger i indledningen side xx (20) i den engelske paperback The Silmarillion skriver han, idet han er nået til at tale om The Second Age, at elverfolk jo kunne sejle vestpå fra The Grey Havens, når som helst de havde lyst. Men jeg troede, at den del af Middle-Earth, hvorpå f.eks. Hurin lever i The Second Age, var landfast med Middle-Earth længere vestpå, som vi kender den fra LOTR, således at det var umuligt at sejle derfra. Jeg formoder, at landet vest for Third Age Middle-Earth går under, når The Second Age er slut, og så kan man sejle. Ellers må han mene, "sejle" i ren metafysisk forstand og det ligner ham ikke.


Title: Re: Grey Havens
Post by: Hrorvendel on October 07, 2013, 23:30:55
Nå, det lader til, at Children of Hurin og Beren og Luthien m.m. finder sted i The First Age, og så er den Middle-Earth, vi kender fra LOTR og The Third Age, også skueplads for The Second Age, hvori der bare ikke rigtig sker noget. Men nu læser jeg The Silmarillion for anden gang og finder ud af det.


Title: Re: Grey Havens
Post by: iceman on December 23, 2013, 12:20:16
Jf. Silmarillion (Gyldendal udgave 1978 s. 283) blev Beleriand og Doriath oversvømmet og Ered Luin gennembrudt efter Thangorodrims ødelæggelse ved slutningen af den første alder.
Det var således mulig at sejle fra Gråhavne i den anden alder.