Imladris.dk forum

Tolkien og hans forfatterskab => Den Tredie Alder => Topic started by: Gryfgory on August 20, 2008, 18:40:33Title: Lysets styrke
Post by: Gryfgory on August 20, 2008, 18:40:33
Hej!
Jeg mindes at have læst et sted at Noldorne af natur og alle der har skuet lyset af de to træer
af natur var bedre krigere end f.eks Telerielvere.

Nu står jeg så i den situation hvor jeg ikke kan huske hvor jeg har læst det. Jeg har læst alle bøger igennem for at finde netop
den passage, men forgæves.

Jeg er tilbøjelig til at tro at det blot har været en indbildning eller en drøm af en art, men det kunne være rart hvis folk lige kunne bekræfte
mine antagelser.

Hilsen Gryfgory


Title: Re: Lysets styrke
Post by: Lathspell on August 21, 2008, 23:21:16
Hej Gryfgory

Jeg mindes ikke at have læst, at Lyselver specifikt skulle være bedre krigere end andre, men visere og mere klartskuende pga. at de 'har set lyset' og man kan sige mere kultiverede pga. deres kontakt med Valar og Maiar, og disse forhold ville nok kunne give dem en fordel i kamp.

Noldor har så en ekstra fordel i og med deres forkærlighed for fremstilling af genstande, specielt våben, der ikke står tilbage for dværgenes håndværk.


Title: Re: Lysets styrke
Post by: Gryfgory on August 24, 2008, 18:07:43
Mange tak for hjælpen :)


Title: Re: Lysets styrke
Post by: Emeria on August 31, 2008, 17:05:24
Det er sandt, at Noldorne, når de først kommer til Middle-Earth, er de andre slægter overlegne, også i kamp. da de, som de eneste elvere i Middle-Earth har levet en tid i Valinor. Det står beskrevet i The Silmarillion. Selvom deres styrke og klarsynethed langsomt svinder mere og mere ind, er de til alle tider de andre slægter overlegne til en vis grad. Sådan har jeg forsået det; correct me if I'm wrong. :)


Title: Re: Lysets styrke
Post by: Gryfgory on August 31, 2008, 19:23:29
Så er jeg jo lidt i tvivl. Men du bekræfter da det faktum at jeg mente at jeg havde læst det et sted:)
Så må der en undersøgelse igang


Title: Re: Lysets styrke
Post by: Lathspell on September 01, 2008, 20:21:15
Her er et par citater fra Silmarillion:

s. 105: "Alferne besad den dybere viden, de større evcner og den herlige skønhed. De, som havde været i Valinor og skuet de Vældige, overgik Svartalferne i de ting, så meget som de for deres del overgik folk af dødningeslægt."

s. 107: "Noldorne...vandt snart sejr, thi Amans lys var usvækket i deres blik, og de var rappe og stærke, og deres vrede var drabelig, og deres sværd lange og skarpe."


Title: Re: Lysets styrke
Post by: Gryfgory on September 02, 2008, 13:18:05
Sådan. Så er den lukket.

Tak for hjælpen alle. Resultatet var også det jeg håbede på:)