Imladris.dk forum

Tolkien og hans forfatterskab => Den Tredie Alder => Topic started by: Elurin on August 11, 2008, 20:40:09Title: yndlings bog.
Post by: Elurin on August 11, 2008, 20:40:09
Hej.
Jeg er ny her og håber at få mange og skrive med ;D.

Hvilken af de 3 ringenes herre bøger (af ren nysgerighed ::)) syntes i er bedst og hvilket tidspunk syndtes i er bedst?

Undskyld hvis der er nogle stave fejl :).

Elurin.


Title: Re: yndlings bog.
Post by: Lathspell on August 18, 2008, 23:26:43
Jeg tror, mange af os betragter 'Ringenes Herre' som én bog, der blot er opdelt i 3 bind.

 Men hvis jeg skal tænke efter, foretrækker jeg nok 'Eventyret om Ringen', og specielt tidspunktet, hvor følgeskabet (minus Gandalf) lige er kommet ud fra Moria og de opdager Frodos mithril-brynje, det har altid rørt mig meget. Det svarer nok bedst til temaet i folkeeventyr, hvor den forældreløse dreng eller pige får at vide, han/hun i virkeligheden er et kongebarn, hvis jeg skal analysere mine følelser desangående.


Title: Re: yndlings bog.
Post by: Gryfgory on August 20, 2008, 15:36:30
Jeg er også glad for etteren. Den indeholder kapitlet "The Council of Elrond". Jeg elsker altid at læse dette kapitel, da det giver en indsigt i Saurons faktiske magt og Midgårds tilstand. Her får man en masse baggrundsviden, som bl.a forklarer hvordan hele Midgår er berørt af tiden :)


Title: Re: yndlings bog.
Post by: Arien on August 23, 2008, 18:48:27
Jeg nyder hvert bind på hver sin måde, så egentlig har jeg ikke en favorit.
Fellowship holder jeg af pga. historierne om tidligere tider og de mange forskellige miljøer man rejser igennem. Og det er mest i Fellowship jeg finder nogle af de træk jeg elsker mest ved Tolkiens værker.
Two Towers nyder jeg dels pga. den måde man lære karaktererne at kende på. Hver enkelt person træder mere i karakter. Så elsker jeg at læse om Rohan.
Return elsker jeg af rigtig mange grunde. Alle de forskellige linjer i historien bliver bundet sammen, klimaks og verdens mest rørende slutning.
Hvis jeg skulle vælge et ynglings bind, blev det Return. Men jeg bryder mig ikke rigtig om at vælge, for det får det til at lyde som om, jeg synes mindre godt om de to andre, hvilket jeg slet ikke gør!
Generelt elsker jeg bare de gennemgående temaer, karakterer og landskaber.
Og ligesom Lathspell er det en og samme bog for mig...


Title: Re: yndlings bog.
Post by: Macilon on August 24, 2008, 12:16:41
Jeg kan jo kun være enige med jer andre.. At vælge en ud af de tre bøger er ganske enkelt ikke muligt, da det er en bog..

Men som ovennævnte tror jeg også at det må blive Fellowship for mit vedkommende. Jeg må tilstå at jeg virkeligt godt kan lidt Tom Bombadil.. Den karakter er så fuldstændig ude af trit med resten af verdenen at han bare er genial!

Men der er så mange fede scener i alle tre bind, at det aldrig vil blive et fravalg af de andre, når man skal finde en favorit..

Mac


Title: Re: yndlings bog.
Post by: Gryfgory on August 24, 2008, 18:10:19
Apropos Tom Bombadil.
Har folk læst "Adventures of Tom Bombadil" ?


Title: Re: yndlings bog.
Post by: Arien on August 24, 2008, 23:34:55
Jeg fik en gang begyndt på den, men af en eller anden grund fik jeg lagt den fra mig... hmm mystisk. Men lad os starte et nyt topic om den.


Title: Re: yndlings bog.
Post by: pippin on August 28, 2008, 09:29:51
Hej

Hvis man skal se Ringenes Herre som "Bøger", så deler man den op i 6 bøger, da hver bind er opdelt i 2 bøger.

JEG har dog også svært ved at at nogen del af bogen er bedre dnd de andre.

Pippin


Title: Re: yndlings bog.
Post by: Emeria on August 31, 2008, 17:15:53
Spørgsmålet er måske ikke så meget, hvilken "bog", man holder mest af, men hvilken del af bøgerne/bogen Ringenes Herre. Personligt, hvis jeg SKAL vælge, så tror jeg, jeg foretrækker Sam og Frodos rejse sammen i anden del af De to Tårne. Deres venskab er så smukt; simpelt og dog dybt.


Title: Re: yndlings bog.
Post by: Arien on August 31, 2008, 20:51:48
Jeg har lige genopdaget, hvor meget jeg holder af hele passagen med slaget på Pellenor. Handlingen i Minas Tirith og de ting Pippin oplever synes jeg er beskrevet fantastisk. Det er en helt speciel stemning.