Imladris.dk forum

Tolkien og hans forfatterskab => Den Tredie Alder => Topic started by: Aragorn on November 20, 2007, 16:11:31Title: Húrins børn
Post by: Aragorn on November 20, 2007, 16:11:31

Hej

Jeg er ny her men håber at kunne finde andre Tolkien fan at dele min store interesse med :)

Jeg erved at læse Ringenes Herre som jeg gør hvert år ved den her tid MEN denne gang vil jeg gå videre når jeg er færdig med de 3 for at få noget at vide om tiden FØR trilogien. Jeg har Efterladte Fortællinger og Húrins Børn samt Silmarillon og så er spørgsmålet bare hvilken orden skal de læses i?? Håber at nogen kan hjælpe mig så jeg kommer i den rigtige rækkefølge. Jeg vil så afslutte med biografien om Tolkien af Michael White.

Jeg hører også gerne fra andre der er interesseret i filmene opg håber at få en god snak om dem også. Så jo selvfølgelig første del i lørdags :) og glæder mig til de to næste lørdage MEN de kunne nu godt snart sende den udvidede version synes jeg :)

Med venlig hilsen

Aragorn.


Title: Re: Húrins børn
Post by: Arien on November 21, 2007, 13:56:35
jeg ville tage Silmarillion først, så Efterladte Historier og Húrins børn til sidst...
Har ikke lige tid til at give begrundelse


Title: Re: Húrins børn
Post by: Aragorn on November 21, 2007, 15:02:00
Hej

Tak for svaret. Jeg må indrømme at det lyder lidt forkerr i min ører men da jeg jo ikke ved det selv så vil jeg da gøre det i den rækkefølge. Håber at du lidt senere har bedre tid til at begrunde det for mig :)

Hilsen

Aragorn


Title: Re: Húrins børn
Post by: Arien on November 21, 2007, 21:14:03
Så har jeg tid til en begrundelse.
Silmarillion ville jeg læse først fordi at man får et rigtig godt overblik over tid, steder og personer. Så Efterladte historier lidt af samme grund, og Húrins børn til sidst fordi at man har al baggrundsviden, så man ikke skal sidde og få styr på alle navnene. Dem kender man fra de andre. Så har man overskud til abre at nyde den fantastiske fortælling det er...


Title: Re: Húrins børn
Post by: Aragorn on November 21, 2007, 21:18:30
Hej

Mange tak for din begrundelse. Så forstår jeg bedre og vil glæde mig til at gå i gang med den efter trilogien :)

Aragorn.Title: Re: Húrins børn
Post by: Beren on November 21, 2007, 23:05:19
Hvis du kan så husk at læse alt sammen på engelsk, ellers bliver du udsat for diverse fortolkninger fra oversætterne og det er synd og skam, hvis du virkelig vil nyde Tolkiens univers.


Title: Re: Húrins børn
Post by: Tass on November 26, 2007, 18:28:05
Fordelen ved at læse sil først er at du så kender verden de andre foregår i. Ellers bliver de nok lidt forvirrende.

Ulempen er at Sil er lidt tør for en førstegangslæser, lidt som en historiebog, de andre er mere fortælende som RH og Hobbitten. En anden ulempe kan være at Sil afslører slutningen på Hurins børn.

Så min anbefaling vil faktisk være at læse Sil indtil kapitlet "Niernaed Arnodiath" begynder, og så tage fat på Hurins Børn.