Imladris.dk forum

Tolkien og hans forfatterskab => Den Tredie Alder => Topic started by: Alatáriel on December 14, 2006, 22:11:57Title: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Alatáriel on December 14, 2006, 22:11:57
Altså, jeg er i den situation, at jeg skal give en julegave til en pige på 10 år. Som alle andre gode Tolkien-fanatikere, vil jeg jo vældig gerne i gang med at indoktrinere det stakkels pigebarn, men jeg er noget i tvivl om, hvorvidt det er for tidligt at forære hende "Hobbitten" i julegave.
Så derfor vil jeg lige høre, hvor gamle i var, da i første gang læste bogen - selv! Og udover at afgive stemme, må i selvfølgelig også meget gerne lige give en kommentar, om hvorvidt i mener det er for tidligt at forære hende bogen. Læser børn i den alder ikke Harry Potter? for så kan de vel også læse "Hobbitten"? Jeg var selv 12 år, da jeg læste "Hobbitten" første gang, men jeg tror godt, at man kan læse den som 10-årig.


Title: Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Macilon on December 14, 2006, 23:54:30
Tja.. Så vidt jeg husker var jeg en 11-12 år da jeg læste den, og uden at vide det, vil jeg da klart mene at en 10-årig kan læse den. Det er jo en historie med et vist flow, og der sker noget hele tiden

Mac


Title: Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Arien on December 15, 2006, 01:23:29
Så vidt jeg husker læste jeg Harry Potter 1-4 inden jeg var 11 og læste Hobitten umiddelbart efter.
Bare lad indoktrineringen begynde!


Title: Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Tinúviel on December 22, 2006, 19:00:19
Tja, nu er det jo i den grad på falderebet, at jeg svarer, men altså: jeg var ni, da jeg min bror var så venlig at indoktrinere mig, og jeg elskede ham for det ( og gør det stadig :) Så du har også min fulde opbakning!  :D


Title: Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Emeria on January 03, 2007, 13:35:20
Sidst min 10-årige fætter var på besøg, var han godt i gang med Harry Potter - Flammernes pokal, så Hobbitten skulle ikke være noget problem. Personligt læste jeg den først ret sent, men jeg var vist mere interesseret i såkaldte "pigeting", dengang jeg var ti.


Title: Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Arien on March 26, 2007, 09:38:32
Er indoktrineringen begyndt? Evt. vellykket?


Title: Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Lathspell on April 09, 2007, 00:55:23
I 1973, da jeg var ved at læse et nyankommet nr. af Marvels Sub-Mariner tegnet af den legendariske Bill Everett selv (sært, hvad man bider mærke i), hørte jeg Ove Sprogøes letgenkendelige stemme læse en historie i radioen om en eller anden lille fyr, der for vild i en hule og mødte en sær klam figur i en underjordisk sø.

I de følgende par år stødte jeg, især i amerikanske tegneserier, som var det helt store for mig dengang, på referencer til LOTR, og endelig i 1975 fandt jeg Hobbitten og RH på det lokale bibliotek. Jeg var da 19 år, og siden har Tolkiens fortællinger været en stor del af mit liv.


Title: Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Aragorn on November 20, 2007, 17:17:05
Jeg har læst Hobbitten første gang i oktober 1998 og hvert år siden da Det var min den gang 18-årige søn der havde plaget mig for at gøre og jeg gjorde det egentlig kun for hans skyld men måtte sande at jeg blev fanget inden jeg var ude af bogen igen. Det er en klassiker der skal læses hvert år efter min mening. Jeg er til gengæld IKKE til andre fantasybøger.

Aragorn.


Title: Re: Hvornår læste du første gang "Hobbitten"?
Post by: Elinor on August 30, 2014, 21:46:42
Jeg har vel været lige omkring 9 år. Min søn begyndte i samme alder - og har nu læst både Hobitten og Ringenes Herre i hvert fald 4 gange. Historierne er jo spændende for netop denne aldersgruppe, så mit bud er, at det handler om læsefærdighed.

Og indoktrinering virker - min søn har netop vundet Tolkienkonkurrencen på Europæisk Middelalder  ;D