Imladris.dk forum

Generelt => Imladris - Danmarks Tolkienforening => Topic started by: pippin on October 21, 2006, 20:44:15Title: Symposium 2007
Post by: pippin on October 21, 2006, 20:44:15
Hej

Vil foreslå at Bri og Imladfris laver et symposium i 2007, da er det 70 år siden at The Hobbit udkom på engelsk. Den udkom d. 21. september, det er en fredag, men vil foreslåm at sådan et arrengement er om lørdagen.

Pippin


Title: Re: Symposium 2007
Post by: pippin on October 21, 2006, 21:19:55
Hej

Ifølge Beren er det samme weekend som Eurocon (Fantastik foreningen holder en europæisk con i den weekend). Måske er det en dårlig ide at holde den samtidig (med mindre vi holder den i deres regi). www.eurocon2007.dk

Deres priser er:
Fra nu af og frem til 1. januar 2007 er prisen: Kr. 100
Fra 1. januar 2007 og frem til 1. august 2007 er prisen: kr. 150
Derefter og ved døren er prisen per dag: kr. 100 (dog med mulighed for weekendbillet om fredagen til kr. 200)

Hvis der er tale om et symposium med foredrag hele dagen er det vel ok. Vi kunne også holde det ugen før eller efter.

Jeg ville gerne lave et oplæg om Beowulf og Hobbitten.

Pippin


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Lothriel on October 22, 2006, 00:09:22
Det lyder som en rigtig god ide at fejre udgivelsen. Til den tid vil vi sikkert også vide, om der kommer en film eller ej, og så evt. lave PR ud fra det.
Title: Re: Symposium 2007
Post by: Merry on October 22, 2006, 19:24:38
Når man tager i betragtning, at der mig bekendt ikke kom nogen fra Fantasticon til gårsdagens debat, så synes jeg ikke, der er nogen grund til at tage hensyn til Fantastikforeningens arrangement, da der åbenbart ikke er nogen større Tolkien-interesse fra deres side.


Title: Re: Symposium 2007
Post by: pippin on October 22, 2006, 19:35:16
Hej

Beren kom. Desuden vil jeg egentlig gerne til en Eurocon, hvilket er en større international con.¨

Pippin


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Merry on October 22, 2006, 19:40:46
Beren er jo i forvejen medlem af Imladris ;) så ham regner jeg ikke rigtig med som tilskuer fra Fantasticon.

Men en dato kan vi jo altid snakke om... Hvis det skal være i Imladris' regi ville det mest praktiske være, at det blev i oktober/november, da man i forvejen skal indkalde til Medlemsting i én af de to måneder.


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Alatáriel on October 23, 2006, 17:38:49
Jeg synes helt personligt, at det lyder som en rigtig spændende ide :)
Desuden er jeg enig med LT i, at det måske ville være rigtig godt for Imladris, om det kunne lægges i forbindelse med et eventuelt medlemsting, men det er absolut ikke noget krav fra min side. Jeg vil dog lige tage det op med de andre rådsmedlemmer, før jeg stiller Imladris til rådighed som medarrangør ::)


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Tinúviel on November 08, 2006, 19:56:17
Jeg synes også, det lyder som en rigtig god idé!


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Beren on November 08, 2006, 20:34:52
Ang. symposiumet, så er der 2 vinkler som er oplagte at se på.

Vil man lave noget for andre en de ca. 10 medlemmer i Imladris der tropper op den ene gang om året til medlemsting mm. eller vil man lave noget der er spændende nok til at tiltrække andre.

Er det første tilfældet, så lad os booke et lokale i Valby medborgerhus den lørdag den 6 oktober (14 dage efter fødselsdagen) og holde melemsting, symposium og efterfølgende hygge.

Er det andet tilfældet, så er Eurocon en knaldgod ide, da der nok kommer 500+ mennesker (der var 800+ og 900+ til 2 tidligere eurocons) og mon ikke der er nogle af dem der vil se/lytte med.

Jeg stemmer personligt for begge dele :)


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Merry on November 09, 2006, 15:34:18
Jo, men der var bare ikke nogen af disse mange science fiction-fans at se ved forrige møde i Valby... hvilket var ret besynderligt.


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Beren on November 09, 2006, 18:03:15
Ikke mere mærkeligt end at du ikke var til Fantasticon (som på ingen måde kun er for science fictions fans, men for fans for alle de fantastiske genrer).

Men, seriøst, Fantasticon er kun en lille con med maks 100 besøgende (inkl. arrangørerne) over weekenden og med masser af aktiviteter ca 3 stk. der kører simultant over hele dagen. Så besøgte man connen, så fandt man næppe ned til Imladris.

Hvis vi derimod laver symposiet, som en del af Eurocon 2007 (og dermed bliver en del af deres program), så er situationen en helt anden.Title: Re: Symposium 2007
Post by: pippin on November 09, 2006, 18:34:24
Hej

Jeg er enig med Beren. Hvis vi skal holde det i dan weekend, skal det være en del af Connen. Jeg har nemligt planlagt at skulle delatage i Connen, så hvis det ikke bliver der, så kommer jeg ikke. Hvis det ikke skal være en del af Connen, så skal det være en anden dato.

Hvis vi holder det, skal det være noget større end arrengementet i år. Vi kunne måske også aliere os med de svenske Arda symposier: http://forodrim.se/arda/arda_eng.html Det er længe siden de har holdt noget, men vi kunne måske få dem til at publisere indlæggene i deres publication. Det tror jeg gerne de vil. Det er Anders Stenstrøm (Beregond) fra Forodrim der står for Arda.

Pippin


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Merry on November 09, 2006, 19:51:10
Ikke mere mærkeligt end at du ikke var til Fantasticon


Nu kan jeg ikke lige se, hvad min personlige deltagelse på Fantasticon eller ej har med sagen at gøre (og jeg læser desuden sjældent anden fantasy- eller science fiction-litteratur), men jeg har i hvert fald ikke annonceret på Imladris.dk, at jeg ville deltage på Fantasticon, hvorimod Imladris' seminar jo blev en slags uofficielt del af Fantasticon, idet det blev annonceret på Fantasticons hjemmeside, og nævnt flere steder i forbindelse med foromtale i samme sætning som Fantasticon. Men lad nu bare det ligge. Der var dog heller ikke mange deltagere på dette års Fantasticon, så generelt ligger interessen for den slags arrangementer åbenbart på et lille sted.

Sagen om et symposium skal forelægges Rådet i Imladris, det er dem der træffer beslutning om sådanne sager, og nu er jeg jo *lykkeligvis* sluppet ud af Kløvedals lænker  ;D


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Ananduriel on November 09, 2006, 21:50:16
Da vi taler om et symposium for at fejre udgivelsen giver ikke dybere mening ikke at holde det på selve dagen når nu dette er muligt. 14 dage før eller efter vil være en flad, lidt umotiveret oplevelse.

Og da der allerede er planlagt en større begivenhed i København den weekend vil det nok være mest hensigtsmæssigt at hægte sig på den.

Selv om man skulle tro (eller gerne ville tro) at en metropol som København kunne tiltrække publikum til 2 events i samme weekend viser arrangementer som Fantasticon at "markedet" i Danmark er meget hurtigt at overskue.

Så jeg hælder mest til at få Hobbit-symposiet på programmet på Eurocon.


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Beren on November 09, 2006, 22:31:54
Jeg er enig med Ananduriel.

Da Eurocon 2007 foregår både fredag den 21 og lørdag den 22, så kan man jo også overveje at holde det om fredagen (evt. lade det være op til Eurocon arrangørerne).

Til Hobbit:

Ikke for at nedgøre seminaret, men en Con tilbyder altså en helt del mere og det ville være langt mere logisk at seminardeltagerne deltog i connen end omvendt.

Men en helt anden side af sagen, hvorfor tror du at den reklame som Fantasticon har gjort for semainaret skulle give noget særligt respons? Interessen for et sådan snævert projekt er da helt normalt af næsten teoretisk art og havde vi fået en gratis 2 sidet reklame i Berlinske Tidende, så havde vi måske haft 5 personer mere i lokalet, det var gået under pausen.

At du eller andre fra seminaret ikke var til connen, tydeligør bare seminarer og conners problemer. Folk er så snævre i deres opfattelse af hvad der er godt nok til at fænge deres interesse og alt for krævende når det gælder om at "få noget for pengene".
Om ikke andet, så er Fantasicon en måde at gøre noget for et interessemiljø (endog et bred et) ligesom Imladris (der faktisk er meget snæver).


Title: Re: Symposium 2007
Post by: Merry on November 10, 2006, 14:03:50
Jeg synes, vi mangler at høre, hvad rådsmedlemmerne mener om den sag, og desuden hvor Bri står henne i det hele? Det er jo Pippins ide, men har han fundet støtte til ideen i Bri?

Da jeg ikke har lagt planer så langt ud i fremtiden, ved jeg ikke, hvor jeg befinder mig i oktober 2007, så jeg kan af gode grunde ikke sige, om jeg kan deltage i et sådant arrangment eller ej. Koster det flere hundrede kroner i entre, tror jeg dog, at jeg takker nej, medmindre det lykkes at kapre en virkelig VIP som fx Christopher Tolkien  ;)

Jeg hælder mere til små og gode arrangementer, som man kan overskue, end store uoverskuelige projekter som tærrer alt for meget på arrangørernes energi.

Ang. Arda symposium, hvordan gik det lige med Nordens Tolkien-festival? Hvis det stadig eksisterer, vil det da givetvis også være en mulighed at henlægge et symposium under Nordens Tolkien-festival.Title: Re: Symposium 2007
Post by: Alatáriel on November 10, 2006, 16:32:45
Imladris vil gerne være med til at arrangere et symposium.

Personligt har jeg ikke de store præferencer vedrørende om det skal være en del af con'en eller ej. Jeg gør mig ikke forestilling om, at vi kan trække så mange flere mennesker, selvom det er en del af con'en, men når Bri er medarrangør, kunne vi måske trække flere af deres medlemmer til end der var til seminaret? Men jeg ser heller ikke nogen grund til at konkurrere med con'en som sådan, så hvis vi kan lave det som en del af denne, tror jeg godt det kan fungere... selvom jeg som altid er ked af entre-priser, men det kan jo nok ikke undgås.